Experiențe împreună.
You are here:

GALERIE FOTO | Un român a alergat toţi cei 151 km din Transfăgărăşanul. În cât timp a terminat traseul

GALERIE FOTO | Un român a alergat toţi cei 151 km din Transfăgărăşanul. În cât timp a terminat traseulgalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Andrei Gligor a alergat cei aproximativ 151 de kilometri ai “celui mai spectaculos drum din lume”, în cadrul proiectului RUNNING MAG TRANS CHALLENGE, în mai puţin de 20 de ore, fiind primul alergător care stabileşte un timp de referinţă pentru parcugerea integrală a Transfăgărăşanului.

Startul s-a dat miercuri, 9 octombrie, la ora 07:00 dimineaţa, la intersecţia cu drumul DN1 între Sibiu şi Braşov, în apropierea comunei Cârţişoara, iar sosirea a avut loc după 19 ore, 22 de minute şi 7 secunde în comuna Bascov, judeţul Argeş. Andrei Gligor a parcurs toţi cei aproximativ 151 de kilometri ai Drumului Naţional 7C (DN7C) în regim de autosuficienţă, el primind doar apă în punctele de odihnă.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

“Nu am mai alergat niciodată o distanţă aşa de lungă mai ales că aici a fost asfalt 100%. Habar n-aveam cum va reacţiona corpul însă cu toate acestea am fost destul de nebun să spun da acestei provocări”, a spus Andrei Gligor.

În prima parte a zilei temperatura înregistrată a fost de 7 grade Celsius, crescând până la un maximum de 19 grade Celsius, după miezul nopţii, a scăzut până la 5 grade Celsius. Vremea a fost frumoasă pe tot parcursul zilei, după ora 23:00 înregistrându-se ceaţă şi vânt uşor.

“Am trecut de la agonie la extaz de mai multe ori în cele 19 ore de alergare. Am râs, am plâns, m-am urât că mi-am supus corpul la aşa ceva, pentru ca mai apoi să mă bucur din nou văzând că au mai trecut încă 10, încă 15 kilometri. Vremea a fost excelentă pentru alergare, iar peisajul îţi tăia respiraţia, mai als că a nins cu două zile înainte ceea ce a făcut ca toată porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac să arate ca în poveşti”, a continuat Andrei Gligor.

Echipa de susţinere şi logistică s-a deplasat cu două maşini, iar Daniel Osmanovici l-a însoţit pe bicicletă în cele peste 19 ore de aventură.

“Am avut lângă mine o echipă de suport fantastică şi am reuşit să mă concentrez exclusiv pe alergare. L-am avut alături de mine pe bunul meu prieten Daniel Osmanovici care a fost destul de nebun la rându-i să vrea să mă însoţească pe bicicleta şi în alergare pe toată distanţa. Iar asta a contat mult, enorm de mult. La final, uitându-mă pe cifre parca nu-mi vine să cred: 19h:22m timp brut şi 17h:08m timp efectiv de alergare. Atât mi-a luat să parcurg cei 151 de kilometri cu o diferenţă de nivel de 2.800 de metri. Dacă ar fi să mă gândesc la cel mai dificil moment din cursă acela a fost după ce am trecut de Curtea de Argeş. Acei 30 de kilometri până la Bascov parcă nu se mai terminau, iar oboseala acumulată şi musculatura care dădea semne de blocaj m-au făcut să "sap" adânc în toate resursele pe care credeam că le mai am ca să fiu în stare să pun un picior în faţa celuilalt”, a mai adăugat Andrei Gligor.  

Peste 19 ore de efort continuu, peste 10.000 de calorii consumate, echivalentul a 717 etaje urcate, aproape 160.000 de paşi, asta înseamnă în doar câteva cuvinte parcurgerea Transfăgărăşanului în alergare, o cursă în care Andrei Gligor a parcus fiecare kilometru pentru Asociaţia Autism Voice.

viewscnt
Articole similare