Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gaură uriaşă dintr-un foc pentru FC Barcelona. Noi probleme majore pentru catalani pe plan financiar

Gaură uriaşă dintr-un foc pentru FC Barcelona. Noi probleme majore pentru catalani pe plan financiar

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona se aşteaptă să câştige cu 400 de milioane de euro mai puţin în acest sezon, primul în care joacă meciurile de acasă pe Stadionul Olimpic Montjuic, din cauza lucrărilor de modernizare de la noul Camp Nou.

Potrivit documentaţiei care a fost transmisă membrilor clubului (socios), FC Barcelona prevede că va câştiga în acest sezon 859 de milioane de euro, cu 32% mai puţin ca în sezonul trecut.

Diferenţa de 400 de milioane de euro este exact suma plătită de Sixth Street Partners grupării catalane în stagiunea trecută pentru 15% din drepturile TV în LaLiga ale primei echipe de fotbal în următorii 25 de ani. Acest fond american a achiziţionat deja, la vremea sa, încă 10% din aceleaşi drepturi TV în schimbul a 267,5 milioane de euro.

Pe lângă acele 400 de milioane, Barcelona va înceta să câştige alte 78 de milioane de pe urma exploatării stadionului său din cauza mutării pe Montjuic. Barca speră să compenseze această sumă obţinând 28 de milioane suplimentare pentru participarea sa în Liga Campionilor (unde vizează cel puţin calificarea în sferturi după două ediţii în care nu a trecut de faza grupelor) şi alte 27 de milioane rezultate din creşterea veniturilor din sponsorizare.

Pentru a compensa scăderea veniturilor din cauza traficului mai mic de la magazinul Barcei de pe Camp Nou, care este afectat de lucrări, clubul a optat pentru diversificarea şi extinderea afacerii de exploatare a licenţelor.

Barca este conştientă că în acest sezon va fi nevoită să trăiască într-o "economie de război" şi, din acest motiv, a decis reducerea cheltuielilor cu 28%, trecând de la 1.163 milioane de euro la 831 milioane de euro, sumă bugetată pentru anul în curs (cu 331 milioane de euro mai puţin).

Afla mai multe despre: fc barcelona 

viewscnt
Articole similare