Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gest de suflet făcut de rugbiştii de la CSM Bucureşti: au donat sânge pentru fosta atletă Adelina Gavrilă

Gest de suflet făcut de rugbiştii de la CSM Bucureşti: au donat sânge pentru fosta atletă Adelina Gavrilă

Rugby

Comentarii

Fosta triplusaltistă Adelina Gavrilă Oancea se confruntă cu probleme legate de naşterea copilului său, programată în 2 august, şi când va suferi o intervenţie majoră, fiind nevoie de sânge. Printre cei care au donat pentru medaliata la Europene şi Mondiale se numără şi rugbiştii de la CSM Bucureşti.

Ajunşi din cantonament duminică noapte, sportivii de la CSM Bucureşti au donat sânge, luni, în încercarea de a salva viaţa fostei atlete Adelina Gavrilă Oancea (39 de ani), care se află în stare gravă de sănătate.

Ea urmează să nască la 2 august, însă sarcina are complicaţii majore. Şansele ca Adelina (mamă a unui băieţel de patru ani) să supravieţuiască operaţiei care va urma după naştere sunt extrem de mici, iar necesarul de sânge în cazul intervenţiei chirurgicale estimată a dura peste cinci ore este foarte mare, potrivit medicilor.

Sportivii clubului din Capitală s-au mobilizat, iar campaniei lor s-au alăturat şi rugbişti de la Dinamo şi Steaua.



”Ne bucurăm că am terminat cantonamentul şi am ajuns la timp. Nu este prima dată când donăm sânge, suntem obişnuiţi să facem astfel de gesturi. Sperăm ca Adelina să-şi revină cât mai repede, iar alţii să ne urmeze exemplul şi să vină să doneze sânge. Adelina merită tot sprijinul nostru”, a spus căpitanul echipei CSM, Adrian Ion.

”Adelina este un caz special. Din păcate, această problemă apare o dată la un milion. Am venit cu inima deschisă şi ne dorim din suflet să o ajutăm să treacă peste acest hop. În astfel de situaţii nu contează dacă ştii persoana sau dacă doar auzi despre o problemă a cuiva, este vorba despre familia sportului românesc şi contează doar să ne ajutăm între noi. Sperăm ca Adelina să fie cât mai bine după naştere, iar noi o vom invita cu drag la meciurile noastre”, a declarat şi rugbistul Stelian Burcea, de la CSM Bucureşti.

Adelina Gavrilă Oancea este campioană europeană de junioare şi medaliată cu bronz la Mondialele de juniori şi tineret la triplusalt. În plus, sportiva a reprezentat România la două ediţii ale Jocurilor Olimpice: la Atena, în 2004, şi la Beijing, în 2008.

Afla mai multe despre: csm bucurestirugbydonatiedonatie sange 

viewscnt
Articole similare