Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gheorghe Hagi a prefaţat partida Spania - România, în presa iberică: "Va fi un meci interesant. Este o perioadă de tranziţie"

Gheorghe Hagi a prefaţat partida Spania - România, în presa iberică: "Va fi un meci interesant. Este o perioadă de tranziţie"

Fotbal

Comentarii

Managerul tehnic al celor de la Viitorul Constanţa şi fost jucător la Barcelona şi Real Madrid, Gheorghe Hagi a acordat un interviu celebrului cotidian spaniol AS, în care a prefaţat partida dintre Spania şi România, de luni, de la ora 21.45, din preliminariile Campionatului European de fotbal.

Gheorghe Hagi a menţinut o atitudine pozitivă faţă de echipa naţională a României, chiar dacă aceasta a ratat calificarea la Campionatul European din 2020. Intervievat de presa spaniolă, liderul "Generaţiei de Aur" a lăudat naţionala Spaniei şi a anunţat că va fi o partidă interensată în această seară.

Cum vezi meciul Spania-România?

Hagi: "Va fi un meci interesant. Păcat de faptul că nu am reuşit să învingem Suedia. Aveam o oportunitatea foarte bună să ne calificăm la Campionatul European, chiar dacă grupa era complicată. Eram aproape. Un rezultat pozitiv cu Suedia, şi poate un egal cu Spania, ne erau deajuns".

Spania nu este cea din trecut, care cucerea trofeele majore.

Hagi: "Este o perioadă de tranziţie, este logic. Este un schimb de jucători, au dispărut cei care au câştigat Campionate Europene şi Mondiale. Acum trebuie să vină transformarea. Cel mai important lucru este să urmăreşti talentul şi să faci un joc bun. Sunt jucători tineri care practică un fotbal bun, în care domină ritmul de joc. Sunt promiţători. Am văzut asta deja, la ultimul Campionat European de tineret".

Dar Casillas, Xavi, Iniesta, Villa ... Erau altceva.

Hagi: "Nu este uşor să menţi acelaşi nivel. Trebuie să ai grijă de jucătorii noi şi să le acorzi încredere. Unde este talent şi o mentalitate bună, succesul de obicei se repetă. Cu siguranţă Spania va continua să facă lucruri măreţe"

Şi România? În ce moment se află?

Hagi: "În România este la fel de mult talent acum. În ultimii ani, am investit în academii, iar rezultatul a putut fi văzut la ultimul Campionat European de tineret. România are viitor. Cu ceea ce ne luptăm, este prezentul. Jucători foarte buni vin din urmă".

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare