Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi 54! REMEMBER | TOP 10 cele mai importante momente din cariera "Regelui" în fotografii

Gică Hagi 54! REMEMBER | TOP 10 cele mai importante momente din cariera "Regelui" în fotografiigalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Gheorghe Hagi împlineşte astăzi 54 de ani, iar Telekom Sport v-a pregătit o serie de 10 fotografii în care sunt surprinse cele mai importante momente din cariera "Regelui".

1. Supercampion al Europei. În 1987, la doar 22 de ani, Hagi a marcat unicul gol al meciului Steaua - Dinamo Kiev şi a adus Supercupa Europei în palmaresul roş-albaştrilor.

2. Întâlnirea greilor. Supranumit "Maradona din Carpaţi", Hagi s-a întâlnit cu legendarul fotbalist argentinian la Campionatul Mondial din Italia, în 1990, când România a scos o remiză, 1-1, cu deţinătoarea de atunci a trofeului.

3. Generaţia de Aur. La patru ani distanţă, la Mondialul din SUA, Hagi a contribuit decisiv la cea mai mare performanţă din istoria naţionalei României: sferturi de finală la Cupa Mondială.

4. Câştigător al Cupei UEFA. Alături de Gheorghe Popescu, Hagi a cucerit un nou trofeu european. În 2000, Galatasaray s-a impus la loviturile de departajare în finala cu Arsenal şi a câştigat Cupa UEFA.

5. Retragerea de la naţională. Ultimul meci jucat de Hagi pentru naţionala României a fost de tristă amintire. "Regele" a fost eliminat meciul cu Italia, iar tricolorii au fost eliminaţi în sferturile de finală de la Euro 2000.

6. După Euro 2000, Hagi a revenit la echipa de club şi a cucerit Supercupa Europei alături de Galatasaray. Echipa pregătită atunci de Mircea Lucescu s-a impus în faţa Realului.

7. Cu peste 60 de mii de oameni în tribune, "Regele" a primit retragerea pe care o merita în cadrul "Galei Hagi", pe 24 aprilie 2004.

8. În toamna anului 2001, cu Gică Hagi pe banca tehnică, naţionala României a pierdut barajul cu Slovenia şi a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2002.

9. Pe 21 septembrie 2015, Hagi a intrat în Hall of Fame-ul fotbalului mondial şi a primit premiul "Golden Foot".

10. Hagi obţine cea mai mare performanţă din cariera de antrenor în mai 2017. FC Viitorul a cucerit titlul de campioană, după o luptă decisă în ultima etapă cu FCSB.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: hagimaradonasteauagalatasarayreal madridromania 

viewscnt
Articole similare