Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi a identificat ”cheia” meciului cu CFR Cluj: ”A trebuit să mă adaptez”

Gică Hagi a identificat ”cheia” meciului cu CFR Cluj: ”A trebuit să mă adaptez”

Fotbal

Comentarii

Farul Constanţa a învins-o pe CFR Cluj, scor 1-0 (0-0), sâmbătă seara, la Ovidiu, într-o partidă din etapa a 5-a a play-off-ului din Superligă.

  • Unicul gol al partidei a fost marcat de către Adrian Mazilu, în minutul 54, după o pasă decisivă primită de la Tudor Băluţă.

Gică Hagi, un antrenor inspirat

Gică Hagi consideră că diferenţa în partida cu CFR Cluj a fost făcută de alegerea sa pe postul de ”playmaker”, în linia mediană.

În acea poziţie, de obicei, evoluau Constantin Grameni sau Carlo Casap, jucători tehnici, care sunt capabili oricând să ofere o pasă decisivă.

La meciul cu CFR Cluj, Hagi l-a trimis pe Grameni într-o poziţie ce-i oferea mai multe sarcini în zona laterală, cu intrări foarte dese în zona mediană (cum s-a demonstrat şi la gol), în lipsa lui Denis Alibec, iar Carlo a rămas pe bancă.

Aşadar, pe postul de ”playmaker” a fost ”promovat” Tudor Băluţă, un ”distrugător” prin excelenţă, dar pe care Gică Hagi l-a ţinut minte ”nouar” la Cupa Hagi, în urmă cu aproximativ 10 ani, aşa că a decis să-i dea o şansă. 

  • Cu sarcini defensive la mijloc au rămas Andrei Artean şi Dragoş Nedelcu.

Tudor Băluţă i-a răsplătit încrederea lui Gică Hagi şi a pasat excelent la unicul gol al partidei, după ce a dejucat excelent pasul la ofsaid făcut de apărarea ardeleană.

(n.r. - Care a fost cheia meciului?) Că am jucat cu Băluţă decar. Când juca la Cupa Hagi era nouar. D-asta l-am şi băgat. E un mijlocaş defensiv care are creativitate, lucruri foarte bune.

Toţi au jucat bine.
Trebuia să întăresc mijlocul foarte bine. A trebuit să mă adaptez la neprevăzuta pierdere a lui Alibec. Am jucat cu doi atacanţi, nu am mai jucat cu trei. Ca să te iei la luptă cu CFR, trebuia să ai putere la mijloc
”, a declarat Gică Hagi, la conferinţa de presă.

Gică Hagi nu o subestimează pe CFR Cluj

Gică Hagi consideră că CFR Cluj nu trebuie exclusă din calculele la titlu după acest meci, pentru că este o echipă foarte valoroasă, experimentată, care poate întoarce oricând calculele hârtiei.

(n.r. - S-a demonstrat că CFR nu este o echipă invincibilă?) Nu, am face o greşeală mare. CFR este o echipă puternică, se va bate, are ultimul meci acasă cu noi. Dacă şi Craiova a intrat în calcule...Staţi în faţa unui care atâta experienţă...La fotbal e ca la bursă, se schimbă totul de pe azi pe mâine. Dar staţi liniştiţi că eu nu dorm şi sunt atent la ele şi fac tot posibilul ca jucătorii, la ora meciului, să arate foarte bine”, a completat Gică Hagi.

Afla mai multe despre: gica hagitudor baluta 

viewscnt
Articole similare