Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi, investiţii uriaşe la Academie şi la Viitorul: ”Doar pe cheltuieli avem 10 milioane de euro”

Gică Hagi, investiţii uriaşe la Academie şi la Viitorul: ”Doar pe cheltuieli avem 10 milioane de euro”

Superliga

Comentarii

Gică Hagi a dezvăluit investiţiile uriaşe pe care le-a făcut în Academie şi în clubul Viitorul. ”Regele” susţine că a cheltuit peste 20 de milioane de euro în cei 11 ani, de când are clubul.

În 2009, Gică Hagi a înfiinţat de la zero o academie de fotbal, care între timp a ajuns una dintre cele mai mari din această parte a Europei. Însă legendarul fotbalist român a invetit sume uriaşe pentru a aduce clubul în acest punct.

Gică Hagi, investiţii uriaşe în Academie şi în Viitorul

”Regele” susţine că bugetul anual al Academiei ”Gheorghe Hagi” este de un milion de euro. Este cea mai mare sumă pe care un club din România o investeşte în grupele de copii şi juniori. Pe lângă bugetul academiei, Gică Hagi a investit sume uriaşe şi în infrastructură. 

Fostu fotbalist al lui Real Madrid, FC Barcelona şi Galatasaray a construit toată infrastructura de care clubul se foloseşte şi spune că a investit până acum în jur de 10 milioane de euro în facilităţi.

”Bugetul Academiei pe an este de un milion de euro. Deci doar pe cheltuieli avem zece milioane de euro investiţi. Baza sportivă în totalitate a mai constat alte zece milioane”, a declarat Gică Hagi pentru gsp.ro.

Din 2009, Gică Hagi a reuşit să facă un club de la zero, a câştigat titlul, Cupa şi Supercupa Româniai şi a lansat jucători ale căror valoare este estimată în prezent la peste 40 de milioane de euro. Vârfurile au fost Ianis Hagi, Răzvan Marin, Florinel Coman, Alex Cicâldău şi Alexandru Mitriţă. 

Gică Hagi, implicat într-un nou proiect la Viitorul

Acum, Gică Hagi îşi concentrează atenţia şi investeşte într-un nou proiect în cadrul Academiei. ”Regele” susţine că s-a retras din funcţia de antrenor al Viitorului pentru a pregăti proiectul pentru următorii 10 ani, în care construieşte o nouă generaţie de fotbalişti:

”Avem în continuare jucători. Noi am construit o generaţie până la 99. Avem altă generaţie 2000-2004.... E foarte bună întrebarea, aşa vă dau răspunsul şi de ce m-am retras. A venit timpul în care să îmi revizuiesc, după 10 ani, să revizuiesc totul în Academie, să fac pentru următorii 10 ani. Selecţie, jucători... Tot ce avem acolo”, a dezvăluit Gică Hagi la Telekom Sport. 

 

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare