Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali dă TUN după TUN! Patronul FCSB pune mâna pe 3 milioane de euro fără să facă nimic

Gigi Becali dă TUN după TUN! Patronul FCSB pune mâna pe 3 milioane de euro fără să facă nimicgalerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali îşi freacă mâinile de bucurie. La finalul sezonului, intră în posesia unei mici averi.

Latifundiarul din Pipera a impus la FCSB ”politica jucătorilor români tineri, de mare perspectivă”. Una care e aproape să dea roade, fără ca patronul FCSB-ului să mişte un deget.

Indiferent când se va încheia (sau dacă se va încheia) acest sezon, din stagiunea următoare, FCSB şi Gigi Becali pot culege roadele noii politici impuse de latifundiarul din Pipera. O parte dintre jucătorii tineri împrumutaţi de FCSB la alte echipe au crescut şi impresionează. Este în special cazul fotbaliştilor, Gabriel Simion şi Ovidiu Horşia.

Patronul de la FCSB, Gigi Becali pune mâna pe 3 milioane de euro fără să facă nimic

Nu mai puţin de 8 jucători buni are FCSB împrumutaţi acum la nivelul primelor două ligi.

Aceştia vor reveni în vară la actuala vicecampioană a României, iar conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com, cota lor de piaţă sare de 3 milioane de euro.

Poate că numele unor fotbalişti ca Răzvan Ducan sau Adrian Şut nu vă spun mare lucru. Dar cei doi sunt evaluaţi împreună la 600 de mii de euro.

Gabriel Simion, împrumutat de FCSB la Astra este cotat deja la 850 de mii de deuro, în timp ce Ovidiu Horşia (foto jos) are o cotă de piaţă de 500 de mii de euro.

Portarul Ştefan Târnovanu este evaluat la 300 de mii de euro, în timp ce Robert Ion de la Academica a ajuns să fie evaluat la 250 de mii de euro. Dacă Ianis Stoica are o cotă de piaţă de numai 75 de mii de euro, experimentatul Claudiu Belu este cotat şi el la 600 de mii de euro. Toţi aceşti jucători revin la FCSB la finalul stagiunii. Împreună, depăşesc 3 milioane de euro cotă de piaţă. Sigur, Gigi Becali nu va pune mâna cu adevărat pe această sumă de bani. Evaluarea germanilor este perfect subiectivă, iar jucătorii pot fi sau nu vânduţi pentru aceste sume.

Gabriel Simion în schimb are şanse să rămână la FCSB, la fel şi Ovidiu Horşia. Cei doi ar costa acum conform sursei citate aproximativ 1.3 milioane de euro. Ajunşi la FCSB, cota lor poate creşte şi mai mult.

Contestat pentru politica sa de transferuri, dar şi pentru implicarea la nivelul echipei, Gigi Becali pare că a adoptat o strategie corectă de această dată. Tinerii săi jucători joacă, aproape fără excepţie, meci de meci la echipele la care au fost împrumutaţi. O situaţie ”win-win” care poate aduce un profit considerabil FCSB-ului. Fie el profesional, fie financiar.

Cotele de piaţă ale celor mai importanţi jucători împrumutaţi care vor reveni la FCSB

  • Gabriel Simion 850 de mii de euro
  • Ovidiu Horşia 500 de mii de euro
  • Adrian Şut 400 de mii de euro
  • Stefan Tarnovanu 300 de mii de euro
  • Răzvan Ducan 200 de mii de euro
  • Robert Ion 250 de mii de euro
  • Ianis Stoica 75 de mii de euro
  • Claudiu Belu 600 de mii de euro

După ce le-a tăiat salariile, Gigi Becali le dă o veste uriaşă jucătorilor de la FCSB: "Să vedeţi cât de mult ţin la voi"

Presat financiar de problemele apărute în aceste momente, Gigi Becali a pus mâna pe telefon să îşi anunţe jucătorii: “Gata cu banii aruncaţi pe fereastră! Acum familia mea este mai importantă! Vreau să vă înjumătăţesc salariile până în vara următoare, aşa cum a făcut şi Hagi la Viitorul”, a fost ordinul dat de patronul de la FCSB, prin intermediul căpitanului Florin Tănase.

Decarul a ţinut însă să îi explice faptul că, totuşi, perioada este prea lungă. “Nea Gigi, vă înţelegem, dar este prea mult, haideţi să găsim o variantă de bun augur şi pentru dumneavoastră, şi pentru noi, jucătorii!”. Între timp, Tănase s-a consultat cu colegii şi au ajuns la părerea că până în septembrie acceptă situaţia.

Patronul a continuat : “OK, până în ianuarie şi gata! Cine nu vrea, îşi reziliază contractele şi gata! Legea e de partea mea!”. Tot Tănase a fost nevoit să intervină: “Nea Gigi, am vorbit cu băieţii şi am vrea până în septembrie iniţial şi vedem după aceea”. Becali a stat, s-a gândit şi a hotărât: “OK, accept varianta voastră finală! Şi să vedeţi cât de mult ţin la voi, dacă în următoarele două sezoane prindeţi grupele europene, o să vă dau banii pierduţi înapoi!”.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becalihorşiasimionfcsb 

viewscnt
Articole similare