Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali ia încă 13 milioane de euro! Finanţatorul FCSB a anunţat afacerea: "Am semnat contractul"

Gigi Becali ia încă 13 milioane de euro! Finanţatorul FCSB a anunţat afacerea: "Am semnat contractul"

FCSB

Comentarii

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, l-a vândut, recent, pe Dennis Man la Parma, în schimbul sumei de aproximativ 13 milioane de euro, dar omul de afaceri aşteaptă încă 13 milioane de euro. Suma ar urma să o capete după ce va vinde una dintre proprietăţile sale.

Gigi Becali investeşte de aproximativ două decenii la FCSB, dar şi în alte afaceri. De altfel, controversatul personaj din România ocupă locul al treilea în top-ul celor mai bogaţi români din sport, cu o avere estimată între 350-450 de milioane de euro, sub Ion Ţiriac şi Gruia Stoica. În această perioadă, finanţatorul FCSB încearcă să dea o nouă lovitură financiară. 

Gigi Becali aşteaptă încă 13 milioane de euro după ce l-a vândut pe Dennis Man de la FCSB

Transferul lui Dennis Man de la FCSB la Parma a fost ultima afacere importantă încheiată de Gigi Becali, dar următoarea se anunţă a fi una mult mai dificilă. Omul de afaceri susţine că nu poate încasa 13 milioane de euro, din cauză că e anchetat într-un dosar de spălare de bani. El deţine Uzina Mecanică Drăgăşani, a primit o ofertă pentru a vinde, dar problemele cu legea au amânat tranzacţia. 

În 2004, Gigi Becali a cumpărat Uzina Mecanică Drăgăşani, unde se fabrica şi armament, în schimbul sumei de 3 milioane de euro. În 2013, uzina a intrat în insolvenţă, iar omul de afaceri e decis să scape de ea. 

Deşi a primit o ofertă de 13 milioane de euro pe care a acceptat-o, Gigi Becali nu poate încasa banii, din cauza procesului de spălare de bani în care e acuzat:

”Uite, că mă ţin de un an de zile cu procesul de spălare de bani… Am semnat un contract de 13 milioane de euro pentru fabrica de armament de la Drăgăşani. Pentru că sunt suspect de spălare de bani nu pot să iau bani! Am un precontract de vânzare. Trebuie să obţin reabilitarea şi autorizaţia ca să iau banii! Şi nu pot din cauza lui Radu Ionescu.

Eu, în răutatea mea, am vrut să-i fac plângere penală, dar duhovnicul a spus că creştinii nu fac asta şi să spun baza în Hristos. Când aveam sechestru pe avere, m-am rugat şi Sfântul Mina mi l-a ridicat”, a declarat Gigi Becali pentru România TV.

Procesul care-l împiedică pe Gigi Becali să ia banii

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis o anchetă pe numele lui Gigi Becali, în 2020, pentru spălare de bani, fiind implicat şi nepotul finanţatorului FCSB, Vasile Geambazi. 

În anchetă, Gigi Becali e acuzat că i-a vândut un teren din Voluntari lui Vasile Geambazi, în schimbul sumei de 1 milion de euro, iar apoi nepotul său a cerut despăgubiri la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. De altfel, Geambazi a primit suma cerută. De fapt, Gigi Becali ar fi fost cel care a beneficiat de toţi aceşti bani. 

Astfel, Gigi Becali are nevoie ca ancheta împotriva sa să fie finalizată, pentru a putea încasa cele 13 milioane de euro. 

În privinţa banilor primiţi de pe urma transferului lui Dennis Man la Parma, suma trimisă de italieni nu va ajunge în contul FCSB-ului, ci la Gigi Becali, în condiţiile în care societatea avea o datorie mare faţă de omul de afaceri. 

Afla mai multe despre: gigi becaligigi becali fcsb13 milioane de euro gigi becaligigi becali uzina dragasanivasile geambazigigi becali transferurigigi becali transfer 

viewscnt
Articole similare