Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali îi face viaţă grea lui Planic, aşa cum a promis! Cazul sârbului a ajuns la FIFA şi poate pierde un contract fantastic

Gigi Becali îi face viaţă grea lui Planic, aşa cum a promis! Cazul sârbului a ajuns la FIFA şi poate pierde un contract fantastic

Fotbal

Comentarii

Fundaşul central sârb încă legitimat la FCSB, Bogdan Planic, are două oferte avantajoase din Turcia şi Grecia, însă patronul Gigi Becali îi pune beţe-n roate, aşa cum a promis.

Conflictul dintre FCSB şi Bogdan Planic a pornit din momentul în care Gigi Becali a decis să înjumătăţească salariile tuturor jucătorilor săi, pe vremuri de pandemie, inclusiv fotbalistului sârb. Nemulţumit, Planic l-a anunţat pe Becali că el nu acceptă să semneze noile înţelegeri, iar în replică s-a ales cu pierderea echipei. Fundaşul a refuzat să se întoarcă în România o perioadă, apoi, odată întors, a refuzat să mai joace în anumite meciuri pentru FCSB.

La jumătatea lunii iunie, Planic şi-a reziliat unilateral contractul, pe motiv că nu şi-ar fi primit salariul pe ultimele două luni şi jumătate, aproximativ 38.000 de euro. Cu toate acestea, Gigi Becali este de părere că are dreptate, iar orice nou angajament semnat de Planic cu o altă echipă îi poate aduce 10 milioane de euro, după ce îi va acţiona în instanţă. Faptul că Planic nu şi-a ajutat echipa în meciurile importante din play-off, l-a determinat pe Becali să fie mai aprig şi mai determinat să-i pună beţe-n roate sârbului. Planic mai avea contract cu FCSB încă un sezon.

Sârbul a fost primul care s-a adresat instanţelor, la FIFA, acolo unde a reclamant FCSB-ul pentru aceste restanţe. Bogdan Planic acuză pe FCSB că nu a fost negociată diminuarea salarială pe perioada pandemiei de coronavirus, ci i-a fost impusă, iar acest lucru duce la o "încălcare gravă a contractului de muncă". Dacă FIFA îi va acorda dreptate, Planic va deveni jucător liber de contract cu acte-n regulă şi poate da curs unei dintre ofertele venite. 

Gigi Becali îi face viaţă grea lui Planic, aşa cum a promis! Cazul său a ajuns la FIFA şi poate pierde un contract fantastic

Cea mai importantă dintre ele este de AEK Atena. acolo unde grecii i-au pregătit un salariu de 400.000 de euro pe sezon, mai mult decât dublul salariului avut la FCSB. Cu toate acestea, grecii aşteaptă cu sufletul al gură decizia FIFA, pentru a afla dacă se pot baza pe jucătorul sârb sau vor fi nevoiţi să se reorienteze spre un alt fotbalist. Nu i-au acordat foarte mult timp la dispoziţie. De asemenea, turcii de la Antalyaspor sunt cu ochii pe fundaşul de 28 de ani şi aşteaptă şi ei să vadă cum se va încheia litigiul dintrel el şi FCSB.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare