Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali l-a dorit cu înverşunare la FCSB, însă jucătorul a refuzat transferul. "Dau şi 700.000 de euro". Acum, scutură plasele în Turcia

Gigi Becali l-a dorit cu înverşunare la FCSB, însă jucătorul a refuzat transferul. "Dau şi 700.000 de euro". Acum, scutură plasele în Turciagalerie foto

Fotbal

Comentarii

Fostul jucător al celor de la Petrolul Ploieşti, Dinamo Bucureşti şi CFR Cluj, Jeremy Bokila, a avut nevoie doar de nouă minute, vineri, pentru a înscrie golul victoriei echipei sale, Keciorengucu, scor 2-1, împotriva celor de la Altinordu, în liga secundă din Turcia.

Atacantul congolez Jeremy Bokila a ajuns să evolueze pentru formaţia din liga secundă turcă, Keciorengucu. Vineri, în deplasarea de la Altinordu, Bokila a intrat în minutul 86 şi a marcat golul victoriei în minutul 90+6, asta după ce gazdele egalaseră în minutul 90+4. Pentru Bokila a fost al treilea gol al sezonului din cele 16 prezenţe. Formaţia sa, Keciorengucu este pe locul 9, cu 41 de punct, cu 4 etape înainte de finalul sezonului regulat.

Gigi Becali l-a dorit cu înverşunare la FCSB, însă jucătorul a refuzat transferul. "Dau şi 700.000 de euro". Acum, scutură plasele în Turcia

Jeremy Bokila a ajuns în România în vara anului 2012, împrumut de la Zulte Waregem. Venea după un sezon foarte bun în liga secundă din Olanda, la Sparta Rotterdam, cu 28 meciuri şi 15 goluri. La Petrolul, în Liga 1, ciferele au fost asemănătoare: 31 de meciuri şi 16 goluri. Evoluţiile foarte bune din campionat au atras atenţia patronului de la FCSB, Gigi Becali, care ar fi fost pregătit să achite o sumă mult mai bun în schimbul jucătorului, dacă Petrolul l-ar fi cumpărat definitiv de la Zulte Warengem.

Timpul a demonstrat că Petrolul activase clauza de transfer a jucătorului, de 300.000 de euro, însă Bokila a refuzat contractul propus, pe motiv că Petrolul îi stabilise o clauză de transfer mult prea ridicată.

"Pe Jeremy Bokila dau 700 de mii de euro. Aşa le-am zis celor de la Petrolul" mărturisea Gigi Becali la vremea respectivă.

Nemulţumit de contract, Bokila s-a întors la Zulte, apoi a fost vândut la Terek Groznîi pentru 800.000 de euro, la finalul acelui sezon. Ruşii nu i-au lăsat nicio şansă patronului de la FCSB, Gigi Becali, din pricina salariului superior oferit, dar şi din loialitate pentru "lupii galbeni" din Ploieşti.

"Nu am putut să mă duc la Steaua pentru că jucam pentru Petrolul şi eram fericit acolo. Nu aveam de ce să plec de la Petrolul ca să mă duc la altă echipă din România. Am avut oportunitatea dar nu am făcut-o fiindcă nu mi s-a părut corect să o fac", avea să declare Bokila, imediat după transferul la Terek.

După două sezoane, Bokila a fost vândut de Terek în China, la Guangzhou RF, pentru 2.2 milioane de euro. Nu avea să stea decât şase luni şi se transfera împrumut în Turcia, la Eskisehirspor. Apoi, a urmat un periplu pe la Al Kharitiyat (Qatar), Akhisehir Beledyie (Turcia), CFR Cluj şi Dinamo (România), Hatayspor (Turcia) şi actuala echipă, Keciorengucu (Turcia). 

După aventura de la Ploieşti, Bokila nu a mai reuşit să marcheze mai mult de patru goluri în vreun campionat.

 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare