Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali: "La juniori cu el. Nu vreau să-l mai văd la echipă". Dat afară de FCSB, fotbalistul a ajuns într-un campionat puternic al Europei

Gigi Becali: "La juniori cu el. Nu vreau să-l mai văd la echipă". Dat afară de FCSB, fotbalistul a ajuns într-un campionat puternic al Europei

Fotbal

Comentarii

FCSB îl transfera pe brazilianul, Guilherme Sitya (29 de ani) de la Petrolul Ploieşti, în iarna anului 2015, din postura de jucător liber de contract, fiind considerat unul dintre cei mai valoroşi fundaşi stânga din campionatul României. La patru ani distanţă, Guilherme a ajuns în campionatul Turciei, la Konyaspor.

În prima parte a sezonului 2015/2016, Guilherme Sitya evoluat excelent pentru Petrolul, apoi a urmat transferul către FCSB, iar cariera sa profesională a luat-o la vale. Cu o parte secundă de sezon modestă şi cu un început dezastruos de sezon 2016/2017, Guilherme a intrat in vizorul patronului de la FCSB, Gigi Becali. Paharul s-a umplut la o înfrângere în derby pentru FCSB, 1-3 cu Dinamo. Atunci Gigi Becali e explodat la adresa brazilianului. 

"Să nu-l mai văd pe Guilherme, să-l văd la juniori de acum înainte! Mintea lui nu e la fotbal. Decât cu el, mai bine joc fără fundaş stânga”, a exclamat atunci Gigi Becali.

În iarna anului 2016, la un an fără o lună de la transfer, Guilherme avea să fie fie dat afară de la FCSB. A rămas şase luni fără contract, apoi a primit colacul de salvare din Polonia, acolo unde a evoluat în următorii trei ani şi jumătate, la Termalica şi Jaggiellonia.

Gigi Becali: "La juniori cu el. Nu vreau să-l mai văd la echipă". Acum, a semnat cu Konyaspor

La patru ani distanţă de când a fost dat afară de Gigi Becali, Guilherme Sitya a semnat cu formaţia din prima ligă din Turcia, Konyaspor. Deoarece îi expiră contractul vara care vine, echipa clasată pe locul 14 în Super Lig a achitat polonezilor de la Jaggiellonia doar 100.000 de euro, chiar dacă cota de piaţă a jucătorului, conform Transfermarkt, este de 600.000 de euro.

"Este un nou capitol în vaiaţ mea. Sunt foarte fericit că am semnat cu Konyaspor. Mulţumesc tuturor persoanelor implicate în acest transfer", a fost primul mesaj al brazilianului, după oficializarea transferului în Turcia, transmis pe reţelele de socializare.

Guilherme Sitya este aşteptat să debuteze duminică, 26 ianuarie, în meciul pe care Konyaspor îl va disputa împotriva celor de la Galatasaray.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare