Experiențe împreună.
You are here:

Gigi Becali n-are nevoie de psiholog la FCSB: "La mine există doar Hristos, rugăciunea şi Sfânta Cruce! Ce e aia psiholog?"

Gigi Becali n-are nevoie de psiholog la FCSB: "La mine există doar Hristos, rugăciunea şi Sfânta Cruce! Ce e aia psiholog?"

Fotbal

Comentarii

FCSB are o singură victorie în 2020, în restanţa cu FC Voluntari, scor 2-1, iar după jocul prestat în aceste ultime runde, titlul pare foarte departe şi în acest sezon. Chiar dacă ar fi al cincilea an fără titlu, patronul Gigi Becali nu pare dispus să caute soluţii practice, ci mai degrabă aşteapt un ajutor divin, în stilul caracterisitic

Chiar dacă toate echipele profesioniste de fotbal, care se respectă, apelează la ajutorul unuia sau a mai multor psihilogi, pe patronul lui FCSB nu-l impresionează acest amănunt şi rămâne fidel în filozofia şi credinţa lui. Nu crede în efectele unui psiholog în sânul echipei. Gigi Becali nici nu vrea să audă de posibilitatea de a angaja un psiholog, declarând că Duhul Sfânt este alături de el şi de jucători, şi că este de-ajuns.

 "Nu fac eu aşa ceva, Doamne fereşte! La mine psihologul e Hristos şi rugăciunea şi Sfânta Cruce. Ce e aia psiholog? Cum să dea suport moral (n.r. - psihologul)? Suport moral la rugăciune, la Sfânta liturghie: Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-mă! Să le dea lor Hristos minte (n.r. - jucătorilor) cât miliardele de miliarde de psihologi, dacă e să fie şi dacă merit eu. Şi dacă nu merit eu, mâncăm bătaie. Dar nu că aduc psiholog. Cum adică? Psihologul la oameni care sunt bolnavi cu adevărat. (n.r. - i se spune că acela e psihiatru) Nu psihiatru, psiholog numai dacă eşti bolnav. Toate naţionalele au psihologi la ei, dar la mine e psiholog Hristos. Totul numai în Hristos, în Sfânta Cruce şi în liturghie, aşa-i la mine psihologul, m-ai înţeles? Ce să le facă psihologul? Dacă are omul ceva, probleme... nu ştiu. Mental există rugăciunea. Noi avem mental o magazie. Şi noi dacă magazia aia o încărcăm cu lucruri bune, Dumnezeu face şi ne ies toate în viaţă. Adică ne antrenăm, facem, dregem, ne gândim la fotbal. Dacă noi în magazia aia lăsăm dracii să încarce magazia capului nostru cu gândurile lor drăceşti atunci avem nevoie de psiholog",  spus Becali, la ProX.

Gigi Becali n-are nevoie de psiholog la FCSB: "La mine psiholog este Hristos, rugăciunea şi Sfânta Cruce! Ce e aia psiholog?"

Atrăgându-i-se atenţia că antrenorul Bogdan Vintilă a spus că ar avea nevoie de un psiholog la echipă, Becali a replicat, deloc suprinzător:

"Da, angajează, dar la echipă la el, nu la echipa mea. Când face echipă, angajează un psiholog. Când o să aibă el echipă, el, proprietar, el, Vintilă, o să pună psiholog. Acum vreo zece ani voiau tot aşa, cu psiholog. Le-am zis <Du-te, mă, de aici, niciun psiholog!> Nu am acceptat psiholog şi am făcut ceva în fotbal. Şi poate o să fac, cred eu că o să fac. (n.r. - i se spune că Ronaldo are un mental coach). Da, dar la ortodocşi nu e nevoie de mental coach, e Duhul Sfânt. La noi e Duhul Sfânt psihologul nostru, e îngerul păzitor de la sfântul botez, sfânta taină a botezului. Are nevoie de Dumnezeu prin Duhul Sfânt de psiholog. Psiholog te învaţă Duhul Sfânt şi harul să faci. Nu am nevoie de psiholog", a adăugat Becali.

Becali dă vina pe evoluţiile slabe ale jucătorilor FCSB pe insuficienta lor pregătire fizică. El îi acuză pe antrenorul Bogdan Vintilă şi pe preparatorul fizic că nu îi obosesc pe fotbalişti atât de mult încât să nu le mai stea mintea la altceva. CFR Cluj defilează în Liga 1 şi pare cea mai solidă formaţie din play-off. Din punct de vedere fizic şi mental, formaţia antrenată de Dan Petrescu este la alt nivel, faţă de Craiova sau FCSB, cele mai periculoase contracandidate în lupta pentru titlu.

"Ei se concentrează, dar nu pot. El vrea să facă ceva, dar puterea muşchilor lui nu poate să facă. Şi lui îi e frică când ştie că nu are competenţă, nu-i puternic şi apare CFR-ul în faţa lui şi îi e frică pentru că nu se încrede în el, în puterea lui. Ştie el că nu are putere, el nu a fost bine muncit. Şi el când a văzut pe Dinamo, acolo, mulţi oameni, cutare, ta-la-la şi galerie, ţipau şi urlau... Pentru că ei nu se încredeau în picioarele lor, în muşchii lor, în genunchii lor şi în glezna lor, atunci le tremurau şi aveau emoţii. Dar dacă glezna lor, şi muşchii lor, şi genunchii lor erau puternici nu le era frică de nimic şi le ieşeau toate. De asta e de vină antrenorul, preparatorul, nu ştiu. Vorbesc la modul general, ce cred. Nu-l atac nici pe Vintilă, nici pe preparator. Vorbesc la modul general, aşa cred. Ce cred eu? Că Dan Petrescu îi ia şi le zice: <Voi nu mai aveţi timp de club de noapte, de distracţie. Pentru că vă paradesc, vă distrug şi vă duceţi la somn.> Şi atunci ei nu mai au timp de alte tâmpenii. Pentru că îi paradeşte, îi distruge la antrenamente şi nu se gândesc decât la somn", a completat Becali.

 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe