Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Guvernatorul statului Texas cere poliţiei să deschidă o anchetă la ferma soţilor Karolyi, în scandalul Nassar

Guvernatorul statului Texas cere poliţiei să deschidă o anchetă la ferma soţilor Karolyi, în scandalul Nassar

Gimnastică

Comentarii

Poliţia va investiga acuzaţiile de agresiune sexuală din dosarul medicului Lawrence Nassar, la ferma soţilor Bela şi Martha Karolyi din Texas, în care s-a aflat timp de 16 ani centrul de pregătire al lotului feminin american de gimnastică, a anunţat, marţi, guvernatorul statului, Greg Abbott, informează Ney York Times.

Oficialul a declarat că a cerut poliţiei statale (Texas Rangers) să investigheze acuzaţiile formulate de numeroase gimnaste, că au fost abuzate sexual de medicul lotului SUA, Lawrence G. Nassar, care le-a tratat pe sportive şi la ferma soţilor Karolyi.

"Declaraţiile publice făcute de sportivele care au fost pregătite la ferma Karolyi sunt foarte îngrijorătoare. Aceste sportive, dar şi statul Texas, merită să ştie că nicio piatră nu a rămas neîntoarsă pentru a ne asigura că acuzaţiile sunt întru totul verificate, iar făptaşii şi cei care au contribuit la aceste abateri sunt aduşi în justiţie", a declarat Abbot.

Gurvernatorul a precizat că, deoarece activităţile penale ar fi putut implica mai multe jurisdicţii, "este esenţial ca Texas Rangers să lucreze cu Biroul şerifului din Walker County pentru a investiga în mod cuprinzător orice posibil comportament criminal". 

Marta şi Bela Karolyi au fost antrenorii lotului naţional al României la mijlocul anilor 70, în cadrul căruia au pregătit-o pe Nadia Comăneci. Ei au emigrat în SUA 1981 şi au fost cooptaţi la conducerea tehnică a lotului feminin american. Bela Karolyi, 75 de ani, a condus echipa americană până în 2000, fiind înlocuit de soţia lui, Martha (tot 75 de ani), care a fost antrenor coordonator până la JO din 2016.

Afla mai multe despre: karolyitexasanchetaproblememettionassarscandalsuaamericagimnastica 

viewscnt
Articole similare