Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Guvernul Rusiei a anunţat lista ”ţărilor neprietenoase” şi România se află printre ele. O primă sancţiune a fost deja dezvăluită

Guvernul Rusiei a anunţat lista ”ţărilor neprietenoase” şi România se află printre ele. O primă sancţiune a fost deja dezvăluită

Diverse

Comentarii

Guvernul Rusiei a anunţat lista ”ţărilor neprietenoase”, care au luat măsuri după invadarea Ucrainei şi care au impus sancţiuni contra ruşilor.

Rusia se confruntă cu sancţiuni serioase după ce a atacat Ucraina. Foarte multe ţări au decis să îngheţe averile deţinute de ruşi în străinătate, în timp ce mai multe bănci au fost deconectate de la sistemul SWIFT.

De asemenea, foarte multe companii străine au decis să se retragă din Rusia, după ce Vladimir Putin a declanşat un război sângeros în Ucraina.

În replică, oficialii ruşi au întocmit o listă cu ”ţări neprietenoase” cu Rusia, printre care se numără şi România - ca parte a Uniunii Europene.

România a intrat pe lista ”ţărilor neprietenoase” aprobată de guvernul Rusiei

Pe 24 februarie, Vladimir Putin a dat ordin ca Ucraina să fie atacată. De atunci, acestă intervenţie a lăsat în urmă mii de victime şi peste 1,5 milioane de familii dislocate.

Comunitatea internaţională a condamnat în termeni duri agresiunea Rusiei şi a impus o serie de sancţiuni, menite să slăbească economic administraţia de la Kremlin.

Averile pe care oligarhii ruşi le au în străinătate au fost îngheţate, mai multe bănci au fost deconectate de la sistemul SWIFT şi activele lor au fost suspendate, companiile aeriene din Rusia nu mai voie să zboare în Uniunea Europeană, dar nici în alte ţări şi schimburile comerciale au fost aduse la un nivel minim.

Sunt doar o parte din sancţiunile impuse de comunitatea internaţională şi economia Rusiei a fost zdruncinată serios de ele.

În tot acest timp, ţările din NATO şi nu numai au trimis ajutoare în Ucraina, sub diferite forme, inclusiv echipament militar, arme şi muniţie.

În replică, Rusia a întocmit o listă cu ”ţări neprietenoase”, adică state care au condamnat agresiunea Rusiei în Ucraina şi care au răspuns cu sancţiuni. Pe listă se află şi România, care parte a Uniunii Europene.

Potrivit agenţiei TASS, care este controlată de administraţia de la Kremlin, lista aprobată de guvernul Rusiei cuprinde următoarele ţări: Australia, Albania, Andorra, Marea Britanie, ţările din UE, Islanda, Canada, Liechtenstein, Monaco, Noua Zeelanda, Norvegia, Coreea de Sud, San Marin, Singapore, SUA, Taiwan, Ucraina, Muntenegru, Elveţia şi Japonia.

Printre altele, TASS anunţă că una dintre sancţiuni este ca datoriile către aceste ţări vor fi plătit în... ruble. Moneda Rusiei efectiv s-a prăbuşit după sancţiunile impuse de Occident şi Banca Centrală a încercat să ia mai multe măsuri pentru atenuarea impactului. Printre ele, ridicarea dobânzilor de la 9,5% la 20%.

În acest moment, un dolar în Rusia este cotat la 139 de ruble.

Sancţiunile impuse de Occident i-au lăsat pe mai mulţi oligarhi fără proprietăţile de lux

Ţările din Uniunea Europeană au început să vâneze averile oligarhilor ruşi apropiaţi de regimul de la Kremlin. În ultimele zile, nemţii au confiscat iahtul de 600 de milioane de dolari al lui Alisher Usmanov, în timp ce francezii l-au lăsat pe Igor Sechin fără ambarcaţiune de lux pe care o avea.

De asemenea, Usmanov a rămas şi fără vila Arzachena, pe care o deţinea pe Coasta Smeralda şi care este evaluată la 17 milioane ed euro. Roustam Tariko şi Oleg Deripaska, alţi doi oligarhi ruşi, au rămas şi ei fără mai multe proprietăţi de lux.

În acest timp, Roman Abramovic - care încă n-a fost afectat de sancţiuni - a scos clubul Chelsea la vânzare, dar şi proprietăţile pe care le avea în Marea Britanie.

Afla mai multe despre: rusia 

viewscnt
Articole similare