Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Handbal | 10 jucători din naţionala statului Burundi au dispărut în Croaţia

Handbal | 10 jucători din naţionala statului Burundi au dispărut în Croaţia

Handbal

Comentarii

Poliţia din Croaţia caută 10 tineri handbalişti din Burundi care au dispărut înainte de un meci de campionat mondial, relatează The Guardian.

Handbal | 10 jucători din naţionala statului Burundi au dispărut în Croaţia

Departamentul de poliţie al regiunii Primorje-Gorski Kotar a declarat că se depun eforturi pentru a localiza jucătorii şi a stabili faptele dispariţiei lor.

Potrivit informaţiilor disponibile, jucătorii, toţi născuţi în 2006, au fost cazaţi la centrul studenţesc din Rijeka, pe care l-au părăsit miercurea trecută. Poliţia a declarat că jucătorii nu au mai răspuns la apeluri de atunci.

"Poliţia a primit notificarea cu privire la absenţa cetăţenilor din Burundi care participau la campionatul mondial pentru cadeţi. Miercuri, în jurul orei 15.30, aceştia au plecat într-o direcţie necunoscută. Se iau măsuri şi acţiuni pentru a găsi handbaliştii dispăruţi şi pentru a stabili toate faptele şi circumstanţele relevante ale dispariţiei lor", anunţă poliţia croată.

Federaţia croată de handbal a declarat că înainte de meciul cu Bahrain, jucătorii din Burundi au părăsit campusul fără permisiunea staff-ului tehnic.

Federaţia din Burundi, în stare de şoc

Preşedintele Federaţiei de Handbal din Burundi, Dauphin Nikobamye, a declarat că este în stare de şoc. "Atât noi, ca federaţie, cât şi părinţii acestor tineri jucători cerem ajutorul tuturor celor care ne pot ajuta să îi găsim", a spus el. ''Nu ştiu cum ne vom întoarce acasă fără ei".

Potrivit presei, este posibil ca jucătorii să-şi fi plănuit evadarea, folosindu-se de vizele lor pentru a cere azil în Europa.

În 2019, doi studenţi nigerieni jucători de tenis de masă au fost expulzaţi în mod eronat în Bosnia de către poliţia croată, care i-a confundat cu migranţi fără documente. Aceştia aveau vize care le acordau permisiunea de a se afla în Croaţia în momentul reţinerii lor, dar poliţiştii nu i-au crezut şi i-au trimis cu forţa în Bosnia fără să le verifice statutul.

În acea zi, autorităţile croate au interceptat un grup de persoane care încercau să treacă graniţa cu Bosnia şi Herţegovina.

Poliţia croată a negat orice abatere şi a exprimat îndoieli cu privire la intenţiile jucătorilor de tenis de masă. Potrivit poliţiei, un alt nigerian care a participat la campionat încercase să treacă graniţa din Croaţia în Slovenia cu câteva zile înainte.

Afla mai multe despre: handbalburundicroatia 

viewscnt
Articole similare