Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

IHF a decis! Ei sunt cei mai valoroşi handbalişti din lume în 2023. Surpriza vine din Insulele Feroe

IHF a decis! Ei sunt cei mai valoroşi handbalişti din lume în 2023. Surpriza vine din Insulele Feroe

Handbal

Comentarii

Dacă până acum, jucătorii nominalizaţi de IHF erau votaţi doar de fani, începând cu această ediţie a anchetei, votul fanilor va conta doar o treime, o altă treime rezultând din voturile antrenorilor care şi-au condus echipele la Campionatele Mondiale, o altă treime provenind din votul Comisiei tehnice şi metodice (CCM) a IHF.

Mathias Gidsel şi Henny Reistad, cei mai valoroşi din lume!

Danezul Mathias Gidsel şi norvegianca Henny Reistad au fost aleşi cei mai buni jucători ai anului 2023 de Federaţia Internaţională de Handbal, potrivit site-ului IHF.

La masculin, Gidsel (Fuchse Berlin) a fost votat în proporţie covârşitoare de către două categorii, obţinând victoria în faţa francezului Ludovic Fabregas.

Interul dreapta de 25 de ani, campion mondial cu naţionala Danemarcei în 2021, a fost ales în echipa ideală a competiţiei. A fost ales cel mai bun jucător al turneului olimpic de la Tokyo (2021), dar şi al Campionatului Mondial din 2023, al cărui golgheter a fost. În 2023, cu echipa de club a câştigat EHF European League, berlinezii clasându-se pe locul secund la 2023 IHF Men's Super Globe.

Gidsel este al treilea jucător danez care obţine trofeul IHF, după Mikkel Hansen (2011, 2015, 2018) şi Niklas Landin (2019, 2021).

Situaţia a fost similară şi la premiul feminin, pe care Henny Reistad l-a câştigat, în duelul cu franţuzoaica Estelle Nze Minko.

Reistad (Team Esbjerg), care a debutat în echipa naţională în 2018, a fost una dintre cele mai consistente jucătoare, având deja două finale consecutive de Campionat Mondial, în 2021 (medaliată cu aur în Spania) şi 2023 (argint la turneul desfăşurat în Danemarca, Norvegia şi Suedia).

Desemnată cel mai inter stânga la Mondialul din 2021, Reistad a făcut un pas în faţă la ediţia următoare, fiind aleasă cea mai bună jucătoare la Mondialului 2023. Ea a fost a doua cea mai bună marcatoare a turneului, cu 52 de goluri. La nivel de club, Reistad a fost golgheterul ediţiei 2022/23 a Ligii Campionilor, cu 142 de goluri, iar Team Esbjerg s-a clasat pe locul patru în competiţie.

Reistad este a şaptea jucătoare norvegiană care câştigă trofeul IHF, după Trine Haltvik, Cecilie Leganger, Gro Hammerseng, Linn-Kristin Riegelhuth, Heidi Loeke şi Stine Bredal Oftedal.

Trofeul pentru cea mai bună tânără jucătoare a anului a revenit franţuzoaicei Lena Grandveau (Neptunes de Nantes), una dintre contracandidatele sale fiind cehoaica Charlotte Cholevova (SCM Râmnicu Vâlcea). La masculin, cel mai bun tânăr jucător a fost ales feroezul Elias Ellefsen a Skipagotu (THW Kiel), în dauna germanului Juri Knorr (Rhein-Neckar Lowen).

 

Afla mai multe despre: mathias gidselhenny reistad,  

viewscnt
Articole similare