Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Îl sfătuiesc să plece de la echipă!”. Messi are aliaţii săi în războiul cu ultraşii parizieni: ”PSG nu este un club de fotbal. Niciun jucător nu a progresat”

”Îl sfătuiesc să plece de la echipă!”. Messi are aliaţii săi în războiul cu ultraşii parizieni: ”PSG nu este un club de fotbal. Niciun jucător nu a progresat”

Lionel Messi

Comentarii

Telenovela lui Lionel Messi (35 de ani) la PSG este aproape de final. Campionul mondial a fost huiduit din nou de suporterii parizieni, dar un fost mare internaţional francez îi ia apărarea şi critică în termeni duri clubul din capitala Franţei.

PSG a pierdut al doilea meci consecutiv acasă, în Ligue 1. După 0-2 cu Rennes, campioana Franţei a cedat şi în faţa rivalilor de la Lyon (0-1).

Lionel Messi a fost printre principalii vinovaţi pentru criza fără precedent prin care trece PSG în acest sezon.

Argentinianul a fost huiduit şi înjurat îndelung de ultraşii parizieni, care nu au mai ţinut cont de faptul că este, poate, cel mai mare fotbalist din istorie.

Messi are aliaţii săi în războiul cu ultraşii lui PSG: ”Îl sfătuiesc să plece de la echipă!”

Dar Messi îşi găseşte aliaţi chiar printre francezi, foşti mari componenţi ai naţionalei ”Cocoşului galic”. După Henry, un alt ex-internaţional francez, Emmanuel Petit i-a luat apărarea jucătorului sud-american.

Campion mondial cu Franţa în 1998, Petit a precizat că Messi este ca un dirijor în teren şi are nevoie de colegi care să alerge pentru el, aşa cum s-a întâmplat şi la naţionala Argentinei la Campionatul Mondial din Qatar,.

Emmanuel Petit a făcut o comparaţie între Messi şi fostul său coleg de la naţională, Zidane, subliniind faptul că amândoi erau jucători geniali, dar aveau nevoie de o echipă în jurul lor care ”să care pianul”.

De asemenea, fostul campion mondial şi european a avut un atac fără menajamente la adresa conducerii celor de la PSG, amintind că acesta ”este un club de pre-pensionare”.

”Fluierăturile la adresa lui Messi sunt, din punctul meu de vedere, o insultă la adresa fotbalului. Îi compar pe cei din tribune cu o haită de câini care se gândesc doar să sară pe Neymar şi Messi.

Îl sfătuiesc pe Messi să plece de la echipă! PSG nu este un club de fotbal. Este un club de pre-pensionare, chiar şi pentru jucătorii de 20 de ani. Niciun jucător nu a progresat la PSG. Este tot vina lui Messi?”

Messi este un dirijor, dar nu depinde de el să aibă în jurul lui jucători care să muncească. Verratti cere mereu mingea la picior, dar niciodată nu depunde efort.

Galtier (n.r. antrenorul Cristophe Galtier) are dreptate când spune că este la latitudinea altora să facă ceva în acest sens. Dar suporterii nu realizează că trebuie să ai o echipă în jurul lui Messi. Iar acest lucru nu se va întâmpla, pentru că (n.r. oficialii clubului) nu ştiu să recruteze jucători.

Îi aud pe mulţi care spun că Messi se plimbă pe teren, dar asta făcea şi la Barcelona, inclusiv în cele mai bune zile. Messi e dirijorul orchestrei, el dă direcţia, ceilalţi jucători trebuie să facă efort.

Argentina a devenit campioană mondială pentru că Messi a fost înconjurat de războinici, dispuşi să moară pentru Messi.

La Barcelona, toată lumea aleargă în jurul profesorilor. Îmi aduc aminte de când jucat cu Zidane. Zizou nu avea de gând să alerge să se apere. Trebuia să facă alţii asta, pentru că el conducea orchestra”, a declarat Petit, conform RMC Sport.

PSG este în continuare lider în Ligue 1, cu 66 de puncte, dar are doar şase puncte avans faţă de următoarele clasate, Lens şi Marseille.

Afla mai multe despre: messipsgpetit 

viewscnt
Articole similare