Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

IMPRESIONANT! Zâmbete de Crăciun: suporterii şi jucătorii Universităţii Craiova şi-au dat mâna pentru o cauză nobilă

IMPRESIONANT! Zâmbete de Crăciun: suporterii şi jucătorii Universităţii Craiova şi-au dat mâna pentru o cauză nobilăgalerie foto

Diverse

Comentarii

Sub deviza ”Totul pentru Ştiinţa” un grup de suporteri ai Universităţii Craiova a avut o iniţiativă absolut lăudabilă. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă aceştia şi-au unit forţele cu o parte dintre actualii sau foştii componeţi ai echipei fanion a Olteniei şi au făcut sărbătorile mult mai frumoase unor oameni, mai puţin norocoşi.

Uneori, românii nu uită să fie oameni. Deseori, suporterii care merg pe stadioane sunt prezentaţi greşit ca fiind doar nişte brute împătimite şi violente. De cele mai multe ori, în evidenţă iese doar ceea ce pare reprobabil şi dezgustător.

Dar nu întotdeauna e aşa.

În decembrie 1989, românii au sărbătorit un Crăciun negru. În acea seară, în care românii au crezut cu toţii că începe o istorie nouă, ei au sărbatorit Craciunul, dar şi libertatea de a fi liberi de ei înşişi şi de păcatele lor. 29 de ani mai târziu, din libertatea născută în acea seară, românii încă învaţă să fie buni. Iar unora, chiar le iese.

Iniţiativa suporterilor olteni este de lăudat şi demonstrează că România, fie ea sportivă sau non-sportivă încă prăznuieşte două Naşteri. Una dintre ele o ştim cu toţii. A doua, e de fapt o renaştere şi vizează sufletul.

Fotbaliştii Craiovei, alături de campania fanilor

Cu bani strânşi din fonduri proprii, fanii Craiovei din Gruppo Capitala au oferit câteva ”zâmbete de Crăciun” altor români. Desigur, aceasta nu este genul de ştire care să adune un trafic impresionant.

Dar impresionant e faptul că nişte copii din Centrul de Plasament nr. 6 din Voluntari, vor avea un Crăciun mai fericit. Probabil nu aşa cum şi-ar fi dorit, dar mult mai fericit decât ar fi putut să fie. Şi nu doar pentru că anul acesta au primit cadouri, ci pentru că cineva le va povesti mâine, că unor oameni le pasă de ei. Ce sentiment ciudat trebuie să-i domine!

La această campanie iniţiată de fanii Craiovei a luat parte fostul jucător al oltenilor, Bogdan Vătăjelu (actualmente la Sparta Praga), dar şi actualii echipieri ai Ştinţei, Alexandru Mateiu, Raoul Baicu, Radoslav Dimitrov, Marius Briceag şi Andrei Burlacu.

Aceştia şi-au donat tricourile, care ulterior au fost scoase la licitaţie pe pagina Gruppo Capitala. Cu ajutorul lor, copiii de la Centrul de Plasament nr. 6 din Voluntari zâmbesc de Crăciun. Iar asta e bine!

”Mulţumim din suflet celor care ne-au ajutat în realizarea acestei campanii şi promitem că acţiunile de acest gen nu se vor opri aici” a declarat unul dintre reprezentaţii Gruppo Capitala pentru telekomsport.ro. Mai multe imagini în galeria foto.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fanicraiova,  

viewscnt
Articole similare