Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă un selecţioner străin la naţională? Mihai Stoichiţă: ”Îi place România, s-a adaptat. Ştie fotbalul românesc. Naturalizare directă”

Încă un selecţioner străin la naţională? Mihai Stoichiţă: ”Îi place România, s-a adaptat. Ştie fotbalul românesc. Naturalizare directă”

Echipa națională

Comentarii

Mihai Stoichiţă are în vedere o variantă extrem de interesantă pentru postul de selecţioner al României: un antrenor străin care activează în acest moment în Superligă.

Echipa naţională a României are un parcurs bun în preliminariile EURO 2024. Se află pe locul 2, în urma liderului Elveţia.

Totuţi, pe radarul Federaţiei Române de Fotbal a apărut o variantă surpriză pentru postul de selecţioner.

Mihai Stoichiţă vrea un selecţioner străin la naţională: ”El nu mai este italian, este român”

Directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichiţă, a fost chestionat cu privire la momentul în care se va alege cel care îl va urma pe Edi Iordănescu la cârma naţionalei.

Iar oficialul federaţiei a precizat că este luat în calcul chiar şi un antrenor străin din Superligă. Este vorba despre Cristiano Bergodi, italianul de pe banca celor de la Rapid.

”Îi place România, s-a adaptat şi îşi face meseria cu plăcere. Ştie la fel de bine fotbalul românesc ca orice antrenor de la noi. El nu mai este italian, este român. Naturalizare directă.

Naţionala României are soluţie la ora actuală. Orice antrenor bun poate fi o soluţie la echipa naţională. Cum să conteze că e italian Bergodi? Discuţia nu îşi mai are rostul.

Ar trebui să fim atât de civilizaţi să spunem că şi dacă e american, italian, are aceleaşi şanse de a fi selecţioner ca un român”, a declarat Mihai Stoichiţă, potrivit Fanatik.

Cristiano Bergodi o pregăteşte pe Rapid de la începutul acestui sezon. El l-a succedat la cârma giuleştenilor pe Adi Mutu.

Edi Iordănescu este selecţionerul României din luna ianuarie a anului 2022, iar contractul acestuia cu FRF expiră la 30 iunie 2024.

În toată istoria de peste un secol, naţionala României a avut o singură dată selecţioner străin: pe neamţul Christoph Daum.

Acesta a activat la cârma tricolorilor în perioada 7 iulie 2016 - 14 septembrie 2017. Bilanţul său în 10 meciuri a fost: trei victorii, trei remize şi patru eşecuri.

Afla mai multe despre: echipa nationalamihai stoichitacristiano bergodi 

viewscnt
Articole similare