Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pe modelul ”Şumudică la Rapid”. Încă o autopropunere în Superligă: ”Ce mai trebuia să facă Ionuţ Chirilă ca să primească Dinamo?”

Pe modelul ”Şumudică la Rapid”. Încă o autopropunere în Superligă: ”Ce mai trebuia să facă Ionuţ Chirilă ca să primească Dinamo?”

Dinamo București

Comentarii

Ionuţ Chirilă (57 de ani) consideră că a sosit timpul să primească şi el o şansă de a o antrena pe Dinamo deoarece a parcurs toate etapele necesară pentru a avea şi el posibilitatea să antreneze la cel mai mare nivel.

Ionuţ Chirilă vrea să revină în antrenorat şi consideră că a sosit momentul să aibă o şansă şi la Dinamo, formaţie revenită în elita fotbalului românesc.

În trecut, acesta a mai activat la clubul alb-roşu, dar la nivel de copii şi juniori. Iar în prezent consideră că i s-a făcut o nedreptate că nu a primit până acum vreo şansă de a conduce şi prima echipă.

Ionuţ Chirilă vrea să primească o şansă: ”Faptul că nu mi s-a dat Dinamo a fost o crimă”

Ultima experienţă ca antrenor principal a lui Ionuţ Chirilă a fost la Academica Clinceni, între septembrie şi decembrie 2021, unde a activat timp de nouă meciuri.

În prezent, Dinamo este condusă de Ovidiu Burcă, cei care i-a promovat pe ”câini” în Superligă, dar ultimele rezultate nu sunt deloc în favoarea sa.

”Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo. Faptul că nu mi s-a dat Dinamo a fost o crimă. Ce mai trebuia să facă Ionuţ Chirilă ca să i se dea Dinamo, după ce a făcut o generaţie fabuloasă despre care tot fotbalul românesc a spus că este Barcelona României şi a câştigat patru titluri consecutive de campioni naţionali?

Ce mai trebuia să demonstrez? De ce am parcurs toate aceste lucruri? Pentru că vorbim de Dinamo. Este un club care a trebuit să construiască şi nu să cumpere şi să transforme jucătorii tineri din perspectivă în certitudini.

Un antrenor trebuie să demonstreze că din jucătorul de 19 ani, cu 1.500 de dolari salariu/lună, îl aduce la complexitatea tehnico-tactică, fizică şi mentală (n.r. a jucătorului matur).

Păi ce mai trebuia să facă Ionuţ Chirilă ca să primească Dinamo? După tot acest parcurs şi după toate aceste etape care l-au adus la experienţa indubitabilă de a manageria tehnic un club ca Dinamo”, a declarat Ionuţ Chirilă, potrivit iAMSport.

De-a lungul carierei, Ionuţ Chirilă le-a pregătit pe Electromagnetica, CSM Focşani, Jiul Petroşani, UTA Arad, Concordia Chiajna, Poli Iaşi, ASA Târgu Mureş şi Academica Clinceni.

Modul în care Ionuţ Chirilă se autopropune la Dinamo poate fi comparat cu ”campania” pe care a făcut-o Marius Şumudică pentru a fi numit antrenor principal la Rapid, după plecarea lui Adi Mutu.

Afla mai multe despre: dinamoionut chirilasuperliga 

viewscnt
Articole similare