Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România U21 - Spania U21 0-3. ”Furia Roja”, lecţie de fotbal în faţa tricolorilor lui Săndoi, la debutul la EURO 2023

România U21 - Spania U21 0-3. ”Furia Roja”, lecţie de fotbal în faţa tricolorilor lui Săndoi, la debutul la EURO 2023

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională U21 a României a fost învinsă miercuri seara, pe teren propriu, scor 0-3, de echipa naţională U21 a Spaniei, într-un meci contând pentru grupa B a Campionatului European

LIVE TEXT | România U21- Spania U21 0-3 (Baena 56, Miranda 62, Gomez 90+5)


Min 90+6. Final de meci.

Min 90+5. GOOOL Spania. Sergio Gomez execută o fază fixă, dar mingea este deviată nefericit în proprie poartă de zidul jucătorilor români.

Min 83. Ocazie Spania. Oroz este găsit liber în centrul careului României, iar şutul său este deviat de Popa în bară.

Min 77. Ocazie Spania. Ruiz îl ia la ţintă pe Mihai Popa.

Min 62. GOOOL Spania. Miranda duce scorul la 2-0, după o acţiune colectivă a ibericilor de toată frumuseţea în careul României.

Min 56. GOOOL Spania. Alex Baena deschide scorul, după ce finalizează singur din mijlocul careului lui Popa. Centrarea a venit din banda stângă.

Min 46. Începe repriza a doua.

Min 45+2. Pauză.

Min 45+2. Ocazie România. Popescu trimite mult peste poartă dintr-o lovitură liberă.

Min 42. Ocazie Spania. Borza este depăşit uşor în flancul stâng, dar Abel Ruiz ratează incredibil din faţa porţii.

Min 34. Ocazie Spania. Popa iese uşor hazardat, dar România scapă cu bine. Finalizarea lui Abel Ruiz nu se transformă în gol.

Min 31. Ocazie Spania. Sergio Gomez trimite puţin cu capul peste poarta României.

Min 28. Ocazie Spania. Baena are şi el un şut de la distanţă, dar nu prinde cadrul porţii lui Popa.

Min 22. Ocazie Spania. Sancet are o acţiune periculoasă, dar şutul său este deviat în corner.

Min 5. Ocazie România. Albu încearcă un şut de la distanţă, dar balonul este respins în afara terenului.

Min 1. Începe meciul.

Echipele de start

  • România: M. Popa - Pantea, Racoviţan, Dican, Borza - Işfan, Albu, Pitu - L. Munteanu, Bîrligea, Oct. Popescu
  • Rezerve: Târnovanu, Gorcea, Ţicu, Lixandru, Petrila, Miculescu, Markovic, Cîmpanu, Mazilu, Dumitrescu, Pop
  • Spania: Tenas - Martinez, Paredes, Paheco, Miranda - Blanco, Alex Baena - Rodri, Sancet, S. Gomez - Abel Ruiz
  • Rezerve: Agirrezabala, Leo Roman, Victor Gomez, Hugo Guillamnon, Riquelme, Barrenetxea, Mario Gila, Gabriel Veiga, Aimar Oroz, Manu Sanchez, Camello, Bernabe

Naţionala pregătită de Emil Săndoi debutează miercuri la Campionatul European U21, România aflându-se la cea de-a treia participare consecutivă!

Modificări de ultimă oră la România U21. Din motive medicale, Valentin Mihăilă (Parma / Italia) nu mai este apt pentru Campionatul European, astfel că în locul său a fost convocat David Miculescu (FCSB).

De asemenea, Constantin Grameni (Farul Constanţa) a devenit şi el indisponibil după ce a acuzat o problemă musculară la antrenamentul de ieri, iar în locul lui a fost convocat Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova).

FRF.ro prezintă detalii despre primul adversar pe care tricolorii îl vor înfrunta la turneul final. Partida cu Spania se va disputa miercuri, 21 iunie, de la 21:45, pe stadionul Steaua din Bucureşti!

SPANIA

  • De 5 ori a câştigat Campionatul European U21, ultima dată în 2019;
  • La ultimul EURO, în 2021, a ajuns până în semifinale;
  • A terminat pe primul loc în grupa C a calificărilor pentru turneul final, înregistrând 8 victorii în cele 8 partide jucate, golaveraj 37-5;
  • Cel mai bun marcator din calificări a fost Abel Ruiz (SC Braga) cu 7 reuşite;

Echipa U21 a Spaniei s-a prezentat foarte bine şi în cadrul meciurilor amicale ce s-au disputat în luna martie, reuşind o victorie contra Elveţiei (3-2) şi un rezultat de egalitate cu Franţa (0-0). De asemenea, înainte de startul Campionatului European, aceştia au remizat într-o partidă de verificare cu naţionala U23 a Mexicului (1-1)

  • Lotul ibericilor este cotat la 232.3 milioane de euro, conform Transfermarkt;

Cei mai bine cotaţi jucători sunt Oihan Sancet (Athletic Bilbao) şi Gabri Veiga (Celta de Vigo), valoarea lor fiind de 30 demilioane de euro.

Ce a spus Săndoi înainte de meci:

„Atmosfera este bună, dar cred că şi băieţii sunt conştienţi că intrăm în linie dreaptă. Se apropie începutul competiţiei. Eu sunt convins că putem să ieşim din grupă. Este un prim obiectiv al nostru pe care îl avem, sper să îl realizăm. Nu trebuie să ne fie frică de niciun adversar, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim capacitaţi sau să tratăm cu superficialitate, dar nu cred că este cazul.

Avem un prim meci foarte greu. Ca să fiu sincer, mi-aş fi dorit ca meciul cu Spania să fie ultimul, dar din păcate nu a fost aşa. Am văzut lotul pe care l-au convocat, am văzut şi ultimul amical pe care l-au avut, cu Mexic, şi au renunţat la vreo patru jucători, dar trebuie să fim conştienţi că întâlnim o echipă foarte bună. Trebuie să fim pregătiţi

Este adevărat însă că ne confruntăm cu anumite probleme. De Drăguşin nu vom putea beneficia pentru tot turneul din păcate. Era un jucător important pentru noi, ca şi alţii. Aş mai putea să-l reamintesc aici ca exemplu pe Baiaram, care a avut o accidentare şi nu a putut participa la acţiune. Vom încerca şi în funcţie de starea medicală sau de oboseală a jucătorilor veniţi de la naţionala mare dacă îi vom putea folosi în prima partidă sau nu. O să cântărim toate aceste probleme“, a încheiat Săndoi.

Lotul Spaniei:

  • Portari: Julen Agirrezabala (Athletic Club), Leo Román (Mallorca), Arnau Tenas (Barcelona)
  • Fundaşi: Arnau Martínez (Girona), Víctor Gómez (Braga), Hugo Guillamón (Valencia), Manu Sánchez (Osasuna), Juan Miranda (Real Betis), Jon Pacheco (Real Sociedad), Mario Gila (Lazio), Aitor Paredes (Athletic Club), Sergio Gómez (Manchester City)
  • Mijlocaşi: Antonio Blanco (Alavés), Gabri Veiga (Celta de Vigo), Álex Baena (Villarreal), Oihan Sancet (Athletic), Aimar Oroz (Osasuna), Adrián Bernabe (Parma), Rodri Sánchez (Real Betis), Rodrigo Riquelme (Girona)
  • Atacanţi: Ander Barrenetxea (Real Sociedad), Sergio Camello (Rayo Vallecano), Abel Ruiz (Braga)

Lotul României:

  • PORTARI: Ştefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);
  • FUNDAŞI: Bogdan Racoviţan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Victor Dican (FC Botoşani), Valentin Ţicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi), Alexandru Pantea (FCSB), Andrei Borza (Farul Constanţa);
  • MIJLOCAŞI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoş Albu (U Craiova 1948), Constantin Grameni (Farul Constanţa), Alexandru Işfan (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franţa), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948), Octavian Popescu (FCSB),  Adrian Mazilu (Farul Constanţa), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), David Miculescu (FCSB)
  • ATACANŢI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanţa).

Afla mai multe despre: românia u21spania u21campionatul european u21emil săndoi 

viewscnt
Articole similare