Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Care este suma oficială pe care Atletico Madrid a primit-o pentru transferul lui Gaitan la Dalian Yifang

INCREDIBIL | Care este suma oficială pe care Atletico Madrid a primit-o pentru transferul lui Gaitan la Dalian Yifang

La Liga

Comentarii

Transferurile lui Yannick Carrasco şi Nico Gaitan de la Atletico Madrid la Dalian Yifang nasc controverse. Pentru cel din urmă, suma de transfer declarată a fost mult mai mică faţă de informaţiile apărute în presă.

Dalian Yifang, club la care a fost legitimat în trecut şi Constantin Budescu a promovat în prima ligă din China şi îşi propune să termine în prima parte a clasamentului. Astfel, şefii clubului au decis să-i transfere pe Yannick Carrasco şi Nico Gaitan. Pentru primul, presa din Spania a scris că Dalian Yifang ar fi plătit aproximativ 30 de milioane de euro, în timp ce Atletico ar fi primit pentru Gaitan în jur de 15 milioane de euro.

Dar sumele de transfer nasc deja discuţii. Publicaţia as.com susţine că Federaţia Chineză de Fotbal a publicat documente din transferurile celor doi. În acestea apare informaţia că Atletico Madrid ar fi primit doar 5,75 milioane de euro (45 de milioane de yuani) în schimbul lui Gaitan. În China, pentru sumele de transfer de peste 45 de milioane de yani se plăteşte impozit de 100%. Din această cauză există bănuiala că suma oficială este mult mai mică faţă de suma reală primită de Atletico Madrid.

În schimb, în dreptul lui Carrasco scrie că suma de transfer a depăşit pragul de 45 de milioane de yuani, dar nu este specificat preţul exact plătit de Dalian Yifang. Cât despre latura sportivă, cele două transferuri n-au ridicat prea mult calitatea lotului lui Yifang. În prima etapă, Dalian a pierdut cu 8-0 pe terenul lui Shanghai SIPG.



Atletico Madrid a plătit 25 de milioane de euro pentru transferul lui Carrasco de la AS Monaco - în 2015. Aceeaşi sumă a fost achitată şi pentru transferul lui Gaitan de la Benfica la Atletico, în vara lui 2016.

Afla mai multe despre: atletico madridcarrascogaitandalian yifang 

viewscnt
Articole similare