Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Cât au ajuns să valoreze mănuşile purtate de Duckadam la finala de la Sevilla '86. FOTO | Vezi cum sunt păstrate de cel care le-a cumpărat!

INCREDIBIL | Cât au ajuns să valoreze mănuşile purtate de Duckadam la finala de la Sevilla '86. FOTO | Vezi cum sunt păstrate de cel care le-a cumpărat!galerie foto

Special

Comentarii

În 2002, un anunţ pus pe un site de vânzări i-a atras imediat atenţia unui arădean stabilit de ani buni în Canada, la Montreal. Era vorba despre perechea de mănuşi purtată de Helmuth Duckadam în timpul finalei de la Sevilla, din 1986

Domnul Voicu, pentru că a dorit să nu-şi dezvăluie întreaga identitate, a povestit pentru telekomsport.ro istoria achiziţionării acestei perechi de mănuşi. "Nu-l cunoşteam personal pe domnul Duckadam. Prin intermediul unui amic i-am trimis suma de bani cerută, 3000 de dolari. Aşa am ajuns în posesia preţioaselor mănuşi. Pot să vă spun că le ţin la loc de cinste. Băiatul meu face fotbal. Joacă pe postul de portar, iar idoulul lui, este, cine altcineva decât Helmuth Duckadam" a precizat domnul Voicu, ropmânul care nu doreşte să-şi facă publicitate.

Ar fi dispus să ofere unui muzeu al Stelei

Peste ani, arădeanul stabilit acum în Canada avea să-l întâlnească pe idolul său, Helmuth Duckadam. "Este un om extrem de modest, de popular. Un om deosebit" a mai precizat domnul Voicu. Actualul propietar al mănuşilor a dezvăluit că ar fi dispus să le doneze unui muzeu al Stelei, pentru ca aceste mănuşi să fie văzute de toată lumea. "El reprezintă o parte din istoria fotbalului. Un bun naţional. Chiar dacă să spunem că băiatul meu ar fi în continuare proprietarul lor de drept, cred că ar fi frumos ca mănuşile să fie văzute de cât mai mulţi oameni" a adăugat el. 

Ar valora aproape de 200.000 de dolari

Întrebat dacă a avut curiozitatea să contacteze o casa de licitaţii pentru a întreba orientativ cât ar valora astăzi mănuşile lui Duckadam, domnul Voicu a fost cât se poate de direct. "Vă daţi seama că dacă mănuşile lui Lucian Bute au fost licitate aici pentru eveniment caritabil contra sumei de 25.000 de euro, mănuşile lui Duckadam ar valora cu mult mai mult. Mi s-a spus că s-ar putea vinde contra sumei de 100 sau 200 de mii de dolari. Dar de vândut nu le voi vinde vreodată", a mai spus el.  

Afla mai multe despre: steauacceduckadammănuşivoicu 

viewscnt
Articole similare