Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Incredibil! Clubul care nu şi-a mai dat afară antrenorul din 2003. În acest interval, Real Madrid a demis 10 antrenori. Becali e şi mai tare decât "galacticii"

Incredibil! Clubul care nu şi-a mai dat afară antrenorul din 2003. În acest interval, Real Madrid a demis 10 antrenori. Becali e şi mai tare decât "galacticii"

Campionate

Comentarii

FC Barcelona l-a demis pe Louis Van Gaal în ianuarie 2003, iar de atunci au fost cinci tehnicieni, toţi plecaţi la final de contract.

FC Barcelona este un model şi din punct de vedere al răbdării cu antrenorii. După Van Gaal, au urmat Rijkaard, Guardiola, Tito Villanova, Tata Martino, Luis Enrique şi acum Valverde. Primii cinci şi-au dus de fiecare dată contractul la capăt şi au plecat fie prin neprelungirea înţelegerilor, fie pentru că şi-au dorit ei. Trei preşedinţi a avut Barca în acest interval: Laporta, Rosel şi Bartomeu, ultimul încă în activitate.

În curtea rivalei Real Madrid nu există atâta linişte. În intervalul ianuarie 2013-martie 2019 şefii "galacticilor" au demis 10 antrenori dintre cei 13 care au stat pe banca "los blancos". Doar Del Bosque, Mourinho şi Zidane au plecat de bunăvoie de pe Bernabeu. În rest, Queiroz, Garcia Remon,  Luxemburgo, Capello, Schuster, Pellegrini, Ancelotti, Benitez şi, doar în acest sezon Lopetegui şi Solari au fost forţaţi să plece. Ramon Calderon şi Florentino Perez au fost preşedinţii cu deciziile.

Dacă ar fi să facem o paralelă, FCSB o întrece pe Real Madrid. Doar Gigi Becali a fost la conducerea roş-albaştrilor în acest interval, în care pe banca echipei s-au perindat 18 antrenori, mulţi dintre ei cu câte două sau chiar trei mandate. Doar Olăroiu, în al doilea mandat, Reghecampf, în ambele mandate, şi Gâlcă au plecat la final de sezon. 15 antrenori au fost demişi sau au plecat ei în timpul sezonului. Printre ei, Hagi, Lăcătuş, Ilie Dumitrescu, Sorin Cârţu sau, cel mai recent caz, Nicolae Dică.

Afla mai multe despre: barcelonareal madridfcsbschimbareantrenori 

viewscnt
Articole similare