Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL | Liverpool va încasa mai mulţi bani decât City, indiferent cine ia titlul în Anglia. Ultima clasată primeşte de 30 de ori mai mult decât campioana din Liga I

INCREDIBIL | Liverpool va încasa mai mulţi bani decât City, indiferent cine ia titlul în Anglia. Ultima clasată primeşte de 30 de ori mai mult decât campioana din Liga Igalerie foto

Premier League

Comentarii

Cel mai tare campionat de pe plantetă, Premier League, îşi stabileşte astăzi campioana. Manchester City şi Liverpool îşi dispută marea coroană, însă în joc sunt şi zeci de milioane de euro. Interesant este că, indiferent de cine ia titlul, cormoranii vor încasa cei mai mulţi bani.

Conform unui raport întocmit de Daily Mail, Liverpool va încasa cea mai mare sumă de bani de la Liga engleză, indiferent pe ce loc va termina. Diferenţa vine din drepturile de televizare, pentru că Liverpool a avut mai multe meciuri transmise în direct la TV decât restul competitoarelor. În Anglia, pentru meciurile transmise live, fiecare echipă primeşte o sumă fixă de 15 milioane de euro, la care se adaugă câte 1.36 de milioane de euro pentru fiecare meci transmis în direct, peste cota de 10 meciuri pe sezon.

În acest caz, cormoranii au avut 29 de meciuri transmise în direct, în timp ce Manchester City a avut 26. Cele trei meciuri corespund unei sume de 4.08 de milioane de euro. În schimb, diferenţa între sumele dedicate primelor două poziţii din campionat este de 2.2 milioane de euro.

Dacă Manchester City va câştiga titlul în această seară, echipa lui Pep Guardiola va încasa din partea Ligii un total de 171.31 milioane de euro, în timp ce Liverpool va încasa 172.92 milioane de euro. În schimb, dacă echipa lui Jurgen Klopp va lua titlul, în conturile celor de la Liverpool vor intra 175.12 milioane de euro, iar City va încasa doar 169.11 milioane de euro.

În Anglia, toate echipele din prima ligă primesc o cotă comună de 91.84 milioane de euro din drepturile TV. Asta face ca şi echipele care încheie în coada clasamentului să încaseze o sumă substanţială. De exemplu, ultima clasată Huddersfield va primi aproape 110 milioane de euro, de patru ori mai mult decât încasează toată Liga I pentru un sezon competiţional, sau de 30 de ori mai mult decât primeşte campioana României.

*** sumele sunt exprimate in lire sterline

 

Afla mai multe despre: banipremiiliverpoolmanchester citypremier league 

viewscnt
Articole similare