Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Înfrângerea drastică suferită de CSM Bucureşti, în tur, la Ferencvaros, a fost răzbunată. Jelena Grubisic: "Această victorie înseamnă mult pentru noi"

Înfrângerea drastică suferită de CSM Bucureşti, în tur, la Ferencvaros, a fost răzbunată. Jelena Grubisic: "Această victorie înseamnă mult pentru noi"

Handbal

Comentarii

CSM Bucureşti este cu un pas în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin după ce s-a impus, vineri seară, pe teren propriu împotriva formaţiei din Ungaria, Ferencvaros, scor 27-24, în etapa a 8-a a Grupelor Principale 1.

Legiunea din fostul spaţiu iugoslav, format din portăriţa Jelena Grubisic (Croaţia), pivotul Dragana Cvijic (Serbia), centrul Andrea Lekic (Serbia) şi extrema stângă Itana Grbic (Muntenegru) s-au aflat într-o formă foarte bună şi au depus un efort fantastic în partida contra celor de la Ferencvaros: Dragana Cvijic a încheiat partida cu 7 goluri, Andreea Lekic cu 4, iar Itana Grbic cu 3.
 
În urma acestui succes, CSM Bucureşti a acumulat 9 puncte, la egalitate cu primele trei clasate, Metz, Rostov-Don şi Esbjerg, dar care au un meci mai puţin disputat. Un succes în ultimele două runde, în deplasare cu Metz şi acasă cu Kristiansand, o duce pe CSM Bucureşti în sferturile de finală ale competiţiei.
 
Jelena Grubisic nu a uitat de înfrângerea din tur, din Ungaria, scor 23-33, cea mai dureroasă din istoria celor de la CSM Bucureşti în Liga Campionilor, şi a făcut tot posibilul să răzbune suferinţa din acea zi.
 
"Acum o lună am suferit o înfrângere dură la ele, deci această victorie înseamnă foarte mult pentru noi. Avem trei victorii la rând, sper să continuăm tot aşa. Sunt aici deja de cinci ani, simt că Bucureştiul este casa mea. Îmi place oraşul, îmi place nivelul handbalului, joc alături de nume mari, suntem tot timpul în top... pur şi simplu îmi place foarte mult aici. (Puteţi merge în Final Four?) Da, cred că putem. Dacă jucăm cum am jucat în ultimele trei meciuri, felul în care am luptat, iar acum în sfârşit lumea accidentată îşi revine... Când vom fi în lot complet, dacă jucăm bine, nu ne poate opri nimeni. (Puteţi câştiga trofeul?) Noi sperăm. Dacă vom continua să jucăm astfel, să luptăm cu asemenea energie şi spirit, chiar cred că putem. (Per Johansson alături de CSM...). A venit doar de două zile, dar a mai fost aici de două ori. Deci ştie majoritatea jucătoarelor. A adus o energie pozitivă şi a venit cu un mare ajutor pentru Adi. Pentru că el a fost singur în tot acest timp", a declarat Grubisic, la finalul partidei cu Ferencvaros.
 
Itana Grbic a declarat că nu se gândeşte la adversara din sferturile de finală, fiindcă oricare va fi, va fi o dublă de foc. În plus, pentru CSM Bucureşti va urma şi derby-ul din Liga Naţională, împotriva campioanei SCM Râmnicu Vâlcea.
 
"A fost un meci foarte dificil, Ferencvaros a jucat foarte bine. Aţi văzut că după meci eram foarte bucuroase, dar eram şi foarte obosite şi nu am putut să sărbătorim cum trebuie. Dar cel mai important este că am luat cele două puncte. (Pe cine vrei să întâlneşti în turul următor?) Nu mă gândesc la asta acum. Indiferent că vom întâlni Brest, Gyor sau Buducnost, vor fi meciuri dificile. Sunt două meciuri, deci totul este deschis. Acum trebuie ne gândim la meciurile cu Metz şi Vipers, plus că avem şi meciul din campionat cu Vâlcea. Deci nu cred că trebuie să ne gândim acum la sferturi. Oricine vine, va fi dificil. Sunt două jocuri în care trebuie să te concentrezi 100%", a spus Grbic.
 
Andrea Lekic va părăsi pe CSM Bucureşti la finalul acestui sezon, iar gândurile sale se îndreaptă doar către trofeul Ligii Campionilor. Jucătoare din Serbia a semnat, deja, un precontract cu Buducnost Podgorica, din Muntenegru.
 
"(Pe ce loc credeţi că veţi termina în grupă?) Bineînţeles că este important. Toată lumea ştie şi noi o considerăm pe Gyor cea mai puternică echipă, chiar dacă anul acesta au arătat câteva slăbiciuni în unele meciuri. Dar nu pot să fac o predicţie, pentru că în grupa noastră orice se poate întâmpla. Toată lumea are nouă puncte, deci nu ştii ce se va întâmpla în următoarele meciuri. Trebuie să continuăm să câştigăm şi să nu ne gândim foarte mult la clasament. De fiecare dată când ieşim la prezentare, înainte de meci, mă gândesc că Polivalenta este singura care astfel de efecte. Cu siguranţă îi voi simţi lipsa. Chiar mă gândeam astăzi că mai am doar trei meciuri importante aici. Sper că voi câştiga totul!", a declarat şi Lekic, după victoria cu Ferencvaros.
 
Următoarea partidă din Liga Campionilor pentru CSM Bucureşti este programată pe 1 martie, în deplasare, pe terenul franţuzoaicelor de la Metz.

Afla mai multe despre: handbalcsm bucuresti 

viewscnt
Articole similare