Experiențe împreună.
You are here:

Internaţionalele de atletism ale României, pe Cluj Arena, în 7-8 iunie; atmosfera, întreţinută şi de un DJ de la Untold

Internaţionalele de atletism ale României, pe Cluj Arena, în 7-8 iunie; atmosfera, întreţinută şi de un DJ de la Untold

Atletism

Internaţionalele de atletism ale României vor avea loc în 7-8 iunie, pe Cluj Arena, cu participarea a 250 de sportivi tricolori, plus atleţi din alte 13 naţiuni. Atmosfera va fi întreţinută şi de un DJ de la Untold. Preşedintele FRA, Florin Florea, spune că ar dori ca reuniunile atletice din România să ajungă la anvergura festivalului găzduit tot de arena clujeană.

 ”La atletism nu ai timp să te plictiseşti. Când nu sunt probe, asculţi interviuri cu atleţii, sunt tombole, e muzică. Este un spectacol real pentru toţi cei prezenţi. Am o aşteptare foarte frumoasă legată de această competiţie. Vrem să fie o competiţie internaţională de înalt nivel, comparabil cu ce există în Vest, şi să atragem cât mai mulţi spectatori. Visăm la 15.000 de spectatori plătitori de bilete în următorii cinci ani. Acesta este obiectivul nostru principal, pentru că aceste campionate trebuie să devină concursul de brand al FR Atletism în Europa “, a declarat preşedintele FRA, Florin Florea.

La Internaţionalele de la Cluj-Napoca, România va fi reprezentată de peste 250 de sportivi, cărora li se vor adăuga atleţi din alte 13 naţiuni. ”Asta înseamnă un record faţă de anul trecut, unul de participare şi, sperăm, şi de performanţe. Sper ca şi celelalte obiective pe care ni le-am pus să se împlinească, adică numărul de spectatori, numărul de bilete vândute, sponsorii atraşi, lucrurile legate de o bună organizare“, a precizat preşedintele FRA.

Obiectivul principal al atleţilor tricolori este calificarea la Campionatele Mondiale de la Doha, unde forul naţional speră să mai ajungă în urma Internaţionalelor de pe Cluj Arena ”încă 2-3, pe lângă cei deja şase calificaţi”.

Şeful FRA a făcut referiri şi la colaborarea bună cu autorităţile din Cluj-Napoca.

”Am ales Clujul dintr-un motiv simplu: dacă vrem să avem un concurs internaţional la standarde europene, nu îl putem face decât aici. Stadionul din Cluj este singurul din România care respectă toate condiţiile şi se apropie cel mai mult de ceea ce ar trebui să fie un stadion pentru atletism. Le mulţumim autorităţilor că au păstrat pista de atletism”, a spus Florea.

El a mai precizat că federaţia pe care o conduce are ca model, într-un fel sau altul, chiar Festivalul Untold, care se va desfăşura tot pe Cluj Arena.

viewscnt
Articole similare