Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ion Ţiriac, dat pe spate de Mihaela Buzărnescu: ”Mi-e greu să pricep!” Ce calităţi l-au impresionat

Ion Ţiriac, dat pe spate de Mihaela Buzărnescu: ”Mi-e greu să pricep!” Ce calităţi l-au impresionat

Tenis

Comentarii

Ion Ţiriac se declară în continuare uimit de ceea ce reuşeşte să facă Mihael Buzărnescu la 30 de ani. Omul de afaceri spune că n-ar fi surprins să o vadă în curând în primele 10 jucătoare din lume.

Mihaela Buzărnescu uimeşte în continuare lumea tenisului. În doar un an de zile a urcat de pe locul 500 WTA până pe 20. Recent, tenismena în vârstă de 30 de ani a reuşit cea mai importantă performanţă a carierei, după ce a câştigat turneul de la San Jose. Ion Ţiriac este şi el uimit de ascensiunea incredibilă a lui Buzărnescu, dar este de părere că ar trebui să înjure mai puţin şi să se concentreze mai mult. De asemenea, Ţiriac apreciază felul în care tenismena stă în teren:

”Mi-e greu să pricep. Numărul unu, 33 de turnee înţeleg că are, unul după altul, jucate. Numărul 2, venind de la 500 şi ajungând 19. Ceva se întâmplă. E vocală. Mă gândesc că, în loc să aibă treabă cu morţii şi cu nu ştiu cine pe care îi înjură în orice moment, ar trebui să se gândească mai mult la adversară. Şi ar fi şi mai bună. Dar, dacă îi foloseşte treaba asta, atunci să rămână cu ea.

Singurul lucru care pe mine mă surprnde, cât de bine stă în teren. Că dă cu dreapta, dă cu stânga, dă încoace, dă încolo, asta cam toate ştiu să lovească o minge de tenis. Iar ea are o poziţie în teren ideală. Fără să fiu prea tehnic, joacă în faţă, retrăgându-se în spate când e necesar, ca să lovească mingea mai din spate. În loc să stea în spate, care stau 99% din jucătoare şi se duc în faţa, eventual, când vine mingea mai scurtă. Şi din când în cand e prea tarziu”, a declarat Ion Ţiriac.

Omul de afaceri este de părere că Mihaela Buzărnescu ar putea intra în viitorul apropiat în primele 10 jucătoare din lume: ”Dacă mă întrebai acum şase luni dacă o văd în primele 50, spuneam că se poate, că e posibil, dar nu foarte probabil. Acum e în primele 20, mă întrebi dacă poate să ajungă în primele zece. Păi, după părerea mea, poate să ajungă în primele 10 în următoarea lună. Miracolul este că ea a fost retrasă din tenis pentru 3-4 ani din cauze fizice, din motive fizice, vine înapoi la o vârstă care e totuşi respectabilă şi ajunge unde ajunge cu un efort fizic enorm”.

Afla mai multe despre: ion tiriacmihaela buzarnescuteniswta 

viewscnt
Articole similare