Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ion Ţiriac, reacţie ironică după ameninţările lui Eduard Novak: "Dacă taie, ar trebui să taie ceva care există!"

Ion Ţiriac, reacţie ironică după ameninţările lui Eduard Novak: "Dacă taie, ar trebui să taie ceva care există!"

Tenis

Comentarii

Ion Ţiriac (82 de ani), încă preşedintele Federaţiei Române de Tenis, i-a răspuns lui Eduard Novak, şeful MTS, care a ameninţat că taie finanţarea către FRT dacă sportivele nu se vor prezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ţiriac a spus că, pentru a fi tăiate, acele fonduri ar trebui mai întâi să existe.

Jucătoarele române de tenis au refuzat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decizie care l-a înfuriat pe Eduard Novak. Ministrul Tineretului şi Sportului a ameninţat că va tăia finanţarea către FRT, însă vorbele sale au stârnit o reacţie ironică din partea lui Ion Ţiriac.

"Imposibil. Dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui este un om cumsecade. Cred că e un om cumsecade. Din păcate este lefter, adică nu are doi lei în buzunar. El se face că dă bani comitetului olimpic, comitetul olimpic se face că dă bani federaţiei sau jucătorilor. Noi nu am avut bani în prima fază să facem la Cupa Federaţiei zgură, acolo unde trebuia să jucăm pe zgură în loc să jucăm pe repede. Este o furtună într-un pahar cu apă.

Are dreptate să se uite la fiecare doi lei unde s-au dus, unde nu s-au dus, tare drag mi-ar fi dacă s-ar duce la Guvern să spună  trebuie să le dau ăstora de la federaţie vreo cinci şase milioane, care au dreptul în ultimi trei ani", a spus Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac, ales în 2019 preşedinte al FRT, a anunţat că nu va mai continua în funcţia pe care o deţine şi federaţia va trebui să-şi aleagă alt conducător.

Ce a declarat Novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak s-a declarat mâhnit de faptul că jucătoarele de tenis au refuzat participarea la JO de la Tokyo şi ameninţă că va tăia din finanţarea Federaţiei Române de Tenis.

"Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii. De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis. Aştept reacţia oficială a federaţiei referitor la acest caz", a scris Novak, pe Facebook.

Afla mai multe despre: ion tiriacteniseduard novakraspunsfrtbani 

viewscnt
Articole similare