Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

IRONMAN de România! Mihai Vigariu, o nouă cursă fantastică la Ironman World Championships. Omul care face imposibilul, posibil

IRONMAN de România! Mihai Vigariu, o nouă cursă fantastică la Ironman World Championships. Omul care face imposibilul, posibil

Inedit

Comentarii

Mihai Vigariu a participat la supertriatlonul organizat în Hawaii şi a lăsat o impresie extraordinară. La categoria de vârstă 35-39 de ani, Vigariu a terminat pe locul 40 în ceea ce specialiştii numesc ”cursa imposibilă”.

4 ore şi 50 de minute le-a petrecut Mihai Vigariu pe bicicletă, după ce timp de o oră înotase în apele tulburi de pe Insula Kailua Kona. Peste 2 mile de înot (aproximativ 3 kilometri), alte 112 mile (echivalentul a 180 de kilometri) pe bicicletă şi încă 26.2 mile (echivalentul a 43 de kilometri) de alergare. ”Cursa imposibilă” la care s-a înhămat Vigariu îl plasează din nou, între cei mai puternici sportivi din lume, la categoria sa de vârstă.

”Kona a fost un mare spectacol. Am avut norocul să văd cum se desfăşoară acţiunea din mijlocul cursei. Să vezi cum performează cei mai buni din lume, într-un mediu atât de crud, te face să te simţi în stare să poţi face şi tu asta. Anul acesta am adoptat o strategie ceva mai defensivă. Am început foarte departe cu înotul, apoi am apăsat mai tare pe pedale şi am sperat că pot face o cursă mult mai bună. Dar, Kona este Kona. În schimb, mi-a plăcut foarte mult cursa şi i-am permit corpului meu să alerge în acel spaţiu în care pacea şi mişcările fără efort îţi aduc bucuria de a alerga precum un copil” a mărturisit Mihai Vigariu.

El a terminat competiţia pe locul 40 din 205 atleţi cu vârste cuprinse între 35 şi 39 de ani şi pe locul 180 din 1722 de atleţi bărbaţi. ”O satisfacţie mare că am putut termina această cursă. Este un privilegiu, nu este un drept. Nu poţi şi nu cred că ar trebui să poţi vreodată să lupţi împotriva insulei. Dumnezu şi insula m-au protejat de această dată de accidente. Au fost aliaţii mei, prietenii mei. Dar corpul meu nu este încă acolo, nu poate face faţă unui marator atât de dificil, disputat în asemenea condiţii. Dar, acolo unde există voinţă, există şi o cale” a mai adăugat Mihai Vigariu.

Vigariu a terminat pe locul 50 după proba de înot într-o oră şi 13 secunde. La finalul a 4 ore şi 51 de minute a ajuns pe poziţia 20, în urma pozei de biciclete. La final s-a clasat pe poziţia 40. Cursa imposibilă de la Ironman World Championship a durat 9 ore, 25 de minute şi 37 de secunde pentru senzaţionalul sportiv român.

În august, Mihai Vigariu a câştigat supertriatlonul de la Tallin la categoria sa de vârstă, doborând recordul naţional la un concurs Full Iron Man.

Afla mai multe despre: mihai vigariu 

viewscnt
Articole similare