Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Italianul Francesco Bagnaia a câştigat Marele Premiu al Indoneziei la MotoGP

Italianul Francesco Bagnaia a câştigat Marele Premiu al Indoneziei la MotoGP

Sporturi cu motor

Comentarii

Italianul Francesco Bagnaia (Ducati), deţinătorul titlului mondial, a câştigat Marele Premiu al Indonezei la MotoGP, clasa regină a Campionatului Mondial de motociclism viteză, desfăşurat duminică pe circuitul de la Mandalika.

Bagnaia a profitat de pasul greşit al spaniolului Jorge Martin (Pramac), care a căzut în timp ce se afla la conducerea cursei, pentru a reveni pe prima poziţie în clasamentul general la această categorie.

Italianul a fost cronometrat în 41 min 20 sec 293/1000 la capătul celor 27 de tururi de circuit (116,1 km), reuşind să-l devanseze cu 0,306 sec pe spaniolul Maverick Vinales (Yamaha) şi cu 0,433 secunde pe francezul Fabio Quartararo (Yamaha).

În urma acestui succes, al şaselea de la debutul sezonului, Francesco Bagnaia a acumulat 346 puncte, depăşindu-l pe Jorge Martin (328 puncte) în ierarhia generală a Campionatului Mondial de MotoGP.

Tot sâmbătă, brazilianul Diogo Moreira (KTM) a adus ţării sale prima victorie la categoria Moto3, la capătul unei curse în care spaniolul Jaume Masia (Honda), liderul clasamentului general, s-a clasat pe poziţia a şasea.

La clasa Moto2 s-a impus spaniolul Pedro Acosta (Kalex), care a obţinut al şaselea său succes de la debutul acestui sezon, consolidându-şi prima poziţie în ierarhia generală.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză se va desfăşura în Australia, pe circuitul de la Philip Island (20-22 octombrie).

Agepres

Afla mai multe despre: motogpindoneziabagnaia 

viewscnt
Articole similare