Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Italienii i-au căutat înlocuitor lui Ştefan Radu la Lazio. După analizele tuturor statisticilor, doi jucători se încadrează în parametrii românului

Italienii i-au căutat înlocuitor lui Ştefan Radu la Lazio. După analizele tuturor statisticilor, doi jucători se încadrează în parametrii românului

Stranieri

Comentarii

Italienii de la "The Laziali" au început, deja, să-i caute înlocuitor fundaşului român, Ştefan Radu, al cărui contract cu Lazio expiră în vara anului 2021. După toate analizele statistice, doi jucători din Italia sunt consideraţi demni să-i calce pe urme.

Ajuns la 33 de ani, Ştefan Radu, se pregăteşte să-şi încheie aventura ca jucător al celor de la Lazio Roma. Sunt şanse foarte mici ca românul să primaescă o prelungire a contractului din vara lui 2021, iar italienii de la "The Laziali" au scotocit printre statistici pentru a-i căuta urmaş.

Ştefan Radu este pe locul patru în clasamentului prezenţelor în tricoul Biancocelesti, cu 372 de meciuri, la patru în spatele locului trei, ocupat de Paolo Negro. A fost cumpărat de la Dinamo Bucureşti în iarna lui 2018, dar lăsat împrumut până în vară, în schimbul a 4 milioane de euro. În 2011/2012 a devenit căpitanul celor de la Lazio, alături de care a cucerit şase trofee: trei Cupe ale Italiei şi trei Supercupe ale Italiei.

La capitolul tacklinguri pe meci, Radu Ştefan este depăşit doar de jucători la fel ca el, cu experienţă, precum Domenico Criscito, Diego Godin, Martin Caceres, sau prea scumpi, cum este Kalidou Koulibaly de la Napoli. Singurul care are o medie mai bună decât românul şi care poate fi adus la Lazio în cele mai convenabile condiţii este Jose Luis Palomino (30 de ani) de la Atalanta, care are o medie de 2.9 tacklinguri pe meci, faţă de 2.4 ale românului.

La dueluri aeriene, Ştefan Radu nu stă prea bine. Nu îl ajută nici cei 1.83 metri. Are o medie de 1.2 dueluri aeriene pe meci. Cei mai buni la acest capitol sunt Chris Smalling (3.7), Berat Dijmsiti (3.5), Bruno Alves (3.4), Amir Rrahmani (3.3), José Luis Palomino (3.3) şi Matthijs de Ligt (3.2)

La capitolul susţinere în atac, Radu are o medie de 0.8 driblinguri pe meci, fiind depăşit de un singur fotbalist, Davide Biraschi de la Genoa. Alţi doi care merită menţionaţi sunt Alessandro Bastoni de la Inter şi Cristian Romero de la Genoa.

La ieşirie din defensivă cu mingi lungi, românul are o medie de 3.5 mingi lungi ajunse la destinaţie. Lider incontestabil este Bruno Alves (38 de ani), cu 8.4 pe meci. Alţi jucători care îl intrec pe român sunt Simone Iacoponi (5.7), Leonardo Bonucci (5.5), Domenico Criscito (5.3), Diego Godin (5.3) şi Patric (5.1).

În concluzie, cel care pare cel mai potrivit să-l înlocuiască pe Radu este Jose Palomino de la Atalanta, cotat la 9 milioane de euro, chiar dacă vara viitoare va împlini 31 de ani. Un al doilea, ar fi Mattia Bani, 26 de ani, de la Bologna, care se apropie vertiginos de mediile fotbalistului român: 3.9 dueluri aeriene, 2.2 interceptii, 1.9 tackinguri.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare