Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Iulian Stamate, cu motoarele turate spre noi trofee | Teste pe ninsoare pentru Raliul Braşovului

Iulian Stamate, cu motoarele turate spre noi trofee | Teste pe ninsoare pentru Raliul Braşovului

Auto

Comentarii

Un mare pasionat de motorsport, Iulian Stamate a dat simbolic startul campionatului naţional de raliuri. Pivotul de la Potaissa Turda (liderul din Liga Zimbrilor) a fost prezent la lansarea echipajelor Napoca Rally Academy (campioana pe echipe en-titre) pentru sezonul 2018.

Stâlpul defensivei naţionalei din ultimul deceniu a dialogat despre pasiunea sa pentru maşini chiar cu campionul mondial de juniori Simone Tempestini. Cel mai tânăr campion de raliuri din istoria României i-a arătat handbalistului bolidul său Citroen DS3 R5, cu care speră să îşi treacă în cont al treilea titlu naţional. La cei 2 metri ai săi şi peste 110 kg, Stamate a încăput însă cu greu în cockpitul maşinii şi a glumit că rolul de copilot nu i se potriveşte. 

După ce anul trecut îşi agăţase ghetele în cui, Stamate a fost în această iarnă protagonistul unei reveniri fantastice pe semicerc. Pivotul de 35 ani a semnat cu Potaissa Turda şi a propulsat micuţa formaţie pe primul loc în campionat. Stamate spune că nu va retrage vreodată din echipa naţională şi va răspunde pozitiv oricăi convocări a selecţionerului Xavier Pascual. "Dacă fizicul îmi va permite şi au fost cazuri în handbalul mondial cu jucători de peste 40 ani, pun umărul şi pentru JO Tokyo 2020. Cred că avem şanse reale de calificare la Mondiale în barajul cu Macedonia!", a punctat Iulian Stamate. 

 
Teste pe ninsoare pentru Raliul Braşovului
Un număr record  de 90 echipaje vor lua startul la Raliul Braşovului, prima etapă a sezonului de raliuri. Simone Tempestini şi colegii săi de la Napoca Rally Academy au efectuat la Straja (lângă Alba Iulia) o serie de teste într-un decor hibernal. Tempestini speră ca experienţa acumulată în sezonul acesta în competiţia internă să îl ajute să obţină rezultate notabile şi in Campionatul Mondial WRC, acolo unde va reprezenta România. 

Afla mai multe despre: raliul braşovuluiiulian stamateauto 

viewscnt
Articole similare