Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Jocurile Olimpice nu vor fi amânate”. Premierul Japoniei nici nu vrea să audă de propunerea lui Trump

„Jocurile Olimpice nu vor fi amânate”. Premierul Japoniei nici nu vrea să audă de propunerea lui Trump

Jocurile olimpice

Comentarii

Prim Ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a declarat că nu este de acord cu sugestia lui Donald Trump, aceea de a amâna Jocurile Olimpice din această vară din cauza coronavirusului.

Joia trecută, preşedintele S.U.A, Donalt Trump, a declarat că ar fi mult mai bine ca Jocurile Olimpice să se dispute în 2021, decât în 2020, fără spectatori în tribunele stadioanelor.

“Nu văd cum ar fi fără public acolo. Poate amână JO cu un an… dacă este posibil. Îmi place asta mai mult decât mi-ar plăcea să fie stadioane goale peste tot. Dacă anulezi evenimentul, organizează-l un an mai târziu, aceasta este o alternative mai bună decât să se desfăşoare fără public”, a declarat preşedintele american, precizând însă că nu îi va face o recomandare oficială premierului japonez Shinzo Abe.

În urma declaraţiilor făcute de Trump, Abe şi guvernul japonez au susţinut că Jocurile Olimpice se vor desfăşura aşa cum era planificat, în perioada 24 iulie - 9 august, în ciuda faptului că, în prezent, numeroase competiţii sportive sunt suspendate din cauza pandemiei de COVID-19.

Se pare că, în urma declaraţiilor lui Trump, premierul Japoniei şi preşedintele S.U.A au avut o convorbire telefonică, în timpul căreia nici nu s-a adus în discuţie posibila amânare a J.O. de la Tokyo.

„Vom opri răspândirea infecţiei şi vom organiza Jocurile Olimpice aşa cum este programat, iar evenimentul va fi un succes. Japonia şi S.U.A. lucrează împreună pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, adeclarat premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Decizia finală în privinţa organizării J.O. nu îi va aparţine însă premierului japonez, ci Comitetului Internaţional Olimpic, în colaboare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicecoronavirusjaponiatrump 

viewscnt
Articole similare