Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jose Mourinho la Tottenham. Filmul negocierilor, primele MUTĂRI importante şi cum a decurs prima sesiune de antrenament VIDEO

Jose Mourinho la Tottenham. Filmul negocierilor, primele MUTĂRI importante şi cum a decurs prima sesiune de antrenament VIDEO galerie foto

Premier League

Comentarii

Jose Mourinho este noul antrenor al lui Tottenham. Cum a fost prima zi de antrenament a portughezului şi care este prima mutare efectuată la Spurs

Cea mai importantă eră din istoria clubului Tottenham Hotspur a început miercuri, 20 noiembrie. După ce au investit 1 miliard de lire în construcţia noii arene, gruparea londoneză l-a instalat in funcţia de antrenor principal pe Jose Mourinho, cel mai titrat antrenor care a condus vreodată gruparea de pe Tottenham Stadium. Mourinho, un nume uriaş în fotbalul modern a câştigat în cariera sa singur, mai multe trofee decât Tottenham în întreaga sa istorie.

Cum l-a convins Tottenham pe Jose Mourinho. Salariu fabulos pentru portughez şi o promisiune

Daily Mail a speculat în cursul zilei de miercuri că Jose Mourinho nu a fost prima variantă de antrenor pentru Tottenham. Sursa citată a subliniat interesul lui Spurs pentru Brendan Rodgers, managerul celor de la Leicester. În fapt, Mourinho a fost singura variantă pe care Spurs şi Daniel Levy au luat-o în calcul. Discuţiile pentru numirea lui Jose Mourinho nu au început recent, ci la începutul lunii octombrie, scrie Telegraph, o sursă mult mai credibilă când vine vorba despre astfel de subiecte.

Levy a aşteptat "ok-ul" lui Mourinho mai bine de o lună de zile, iar în secunda în care l-a primit a decis demiterea lui Mauricio Pochettino. Trei ani şi jumătate de contract pentru portughez şi un salariu de 16 milioane de euro pe sezon, un contract mai mic decât portughezul avea la Manchester. Jose n-a fost insă interesat de această parte financiară.

Firesc, pe undeva, în condiţiile în care noul manager al lui Spurs are o avere estimată la peste 200 milioane euro. Este totuşi cel mai mare salariu pe care Spurs l-a oferit vreodată unui antrenor, un salariu dublu faţă de Pochettino. "Spurs a făcut pasul spre elită prin această mutare" anunţă şi cei de la BBC.

Cum l-a convins Levy? I-a promis un proiect în care Jose Mourinho va beneficia de încredere totală. "Absolut tot ceea ce Mourinho a discutat cu Daniel Levy a primit un răspuns pozitiv. Ceea ce trebuie să fie o premieră pentru şeful lui Spurs, recunoscut drept un dur negociator" scrie Telepgraph, care subliniază că printre dorinţele portughezului una a fost cât se poate de specială: "Harry Kane nu se mişcă de aici, cel puţin un sezon!". Mourinho a primit şi această promisiune, unul dintre detaliile pe care de altfel le-a luat în calcul atunci când a semnat cu Tottenham.

Portughezul aşteaptă să lucreze cu omul pe care îl considera "cel mai bun atacant din lume" încă de pe vremea când o antrena pe United. Din 2010 de când a preluat Real Madrid, Jose Mourinho nu a mai găsit la echipele sale un asemenea fotbalist. Cotat la 150 de milioane de euro, Harry Kane a marcat 131 de goluri în 192 de meciuri în Premier League şi are un total de 174 de goluri în 268 de meciuri pentru Tottenham în toate competiţiile. El este marele pariu al lui Jose Mourinho.

A adus jumătate din staff-ul celor de la Lille!

Una dintre primele mutări ale portughezului a fost să-şi refacă staff-ul tehnic, care a suferit pierderi importante. Secundul său din ultimii ani, Rui Faria este acum antrenor principal la Al Duhail astfel că Mourinho a căutat soluţii noi. Nu avea nici măcar un antrenor cu portarii  în staff şi îşi pierduse şi analistul pe care a decis să-l lase să înceapă o carieră nouă, singur.

Ieri, la baza de pregătire Enfield, Mourinho a susţinut primul antrenament ca antrenor al noii sale formaţii. Impresionat de baza de pregătire a clubului, portughezul a declarat: "Am lucrat la cluburi mari, am văzut toate bazele sportive din lume. Rar am văzut ceva care se poate compara cu ceea ce am găsit aici". Alături de el la antrenament au participat şi noii săi colaboratori.

Joao Sacramento este noul său secund. Un tip care vorbeşte patru limbi străine şi care este la origini un fost analist. A devenit în ultima vreme protejatul său, într-un moment in care Mourinho caută să-şi dea reset propriei filosofii. Sacramento lucra pentru Lille ca antrenor la prima echipă. De acum va fi "noul Rui Faria" şi omul de încredere al portughezului: "Este extrem de bine pregătit. Nu există întrebare la care Joao să nu aibă un răspuns. Aştepta colaborarea cu Mourinho şi este convins că Jose este omul lângă care poate acumula tot ceea ce are nevoie. Un autodidact convins, un tip extrem de inteligent, extrem de atent la detalii şi un expert în ceea ce priveşte tactica de joc" este descrierea pe care Sacramento o primeşte din partea francezilor. Mourinho l-a adus tot de la Lille pe Nuno Santos, un fost portar care acum, la 46 de ani este noul antrenor cu portarii de la Tottenham. Vine din acelaşi oraş ca Mourinho (Setubal) şi este un tehnician în care portughezul are mare încredere.

Tot de la Lille, Mourinho îl cere pe Luis Campos, actual director sportiv al francezilor. Îl cunoaşte de la Real Madrid şi lui îi datorează AS Monaco peste 250 de milioane de euro. Pentru că atât au încasat monegascii din jucătorii pe care Campos i-a adus în Imperiul lui Rybolovlev. Campos ar urma să o coste pe Tottenham 5 milioane de euro.

Primul antrenament: i-a sedus deja pe Dele Alli şi Harry Kane

Negocierile cu reprezentanţii lui Mourinho au început în jurul orei 22:30 marţi şi au fost încheiate la timp pentru ca Mourinho să semneze documente provizorii când s-a trezit în dimineaţa următoare. Până la 6.30 portughezul pleca din cartierul Chelsea spre terenul de antrenament al noului său club. L-a cunoscut pe Levy şi a luat micul dejun cu personalităţi de conducere la club.

Apoi s-a mutat în noul său birou şi a plecat la muncă. Deşi Levy este înfăţişat în diverse momente ca un dictator - şi este cu siguranţă - există şi alte personaje cheie in club care joacă un rol major. Scouterul sef Steve Hitchen organizează recrutarea tinerelor talente şi are un merit uriaş in ceea ce însemana puternica academie Tottenham de astăi. Preşedintele celor de la  Spurs se bazează, de asemenea, pe directorul operaţiunilor de fotbal Rebecca Caplehorn, care lucrează în recrutarea de jucători este responsabilă şi de infrastructură. Ambii au venit ieri cu două ore mai devreme la muncă, entuziasmaţi de faptul că Mourinho este noul antrenor al echipei.

Portughezul a condus deja prima sesiune de antrenament, care a fost una destul de uşoară. Nu a vorbit cu jucătorii separat, ci i-a strâns pe toţi pentru o discuţie amicală. A avut cuvinte de laudă pentru starurile Dele Alli şi Harry Kane, la reuşitele acestora de la antrenamente. Kane a marcat chiar golul victoriei la primul joc şcoală. Mourinho a fost surprins totuşi în timp ce a discutat cu Alli, căruia i-a pus din nou un zâmbet pe chip, pentru ca apoi să-l îmbrăţişeze părinteşte: "Este un fenomen. Conferinţele sale de presă şi apariţiile de la meciuri îi vor entuziasma rapid pe fani, chiar şi pe cei mai sceptici" anunţă Jamie Redknapp, fost jucător la Tottenham.

 

"Aproape că nu-mi vine să cred că Jose e aici. Sunt sigur că o va face pe Tottenham o forţă" a anunţat si fostul căpitan, Ladley King. „Am povestit întotdeauna despre potenţialul clubului. Întotdeauna am povestit despre calităţile jucătorilor. Am vorbit mereu despre munca magnifică pe care o făcea clubul” a subliniat ieri, Mourinho. ”Nu am nevoie de jucători. Sunt fericit cu ceea ce avem aici şi am nevoie de timp pentru a-i cunoaşte mai bine. Îi cunosc deja, dar am nevoie să lucrez cu ei şi să-i înţeleg. Ei sunt cel mai frumos cadou pentru mine”

Cum ar putea arăta Tottenham cu Mourinho, până la deschiderea campaniei de transferuri: Gazzaniga (Lloris) - Aurier, Alderweireld, D. Sanchez, Rose - Sissoko, Ndombele (Eriksen) - Lucas, Dele Alli, Son - H. Kane

Afla mai multe despre: jose mourinhotottenham,  

viewscnt
Articole similare