Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jucătorul care a "costat-o" 8.000.000 de euro pe FCSB, dispărut din Liga 1! Mărturisirea sinceră făcută de Gigi Becali

Jucătorul care a "costat-o" 8.000.000 de euro pe FCSB, dispărut din Liga 1! Mărturisirea sinceră făcută de Gigi Becaligalerie foto

Fotbal

Comentarii

În vara lui 2013, FCSB luat cu împrumut de la Academia "Gheorghe Hagi" cinci dintre cei mai valoroşi jucători, pentru a forma o echipă puternică în Europa Youth League.

În acel an 2013, dacă echipa de seniori se califica în grupele Ligii Campinilor, automat intra în grupele Europa Youth League şi echipa de juniori U19. La fel ca la seniori, şi juniorii aveau să se dueleze tot cu Chelsea Londra (Anglia), Schalke 04 (Germania) şi FC Basel (Elveţia). Cum Gigi Becali renunţase de câţiva ani să mai investească în propria academie, a apelat la naşul Gheorghe Hagi. Acesta i-a trimis cinci dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei ai său, în limitele categoriei de Youth League. Printre ei s-au aflat şi trei nume care mai apoi s-au evidenţiat în Liga 1: Alexandru Mitriţă, Alexandru Târnovanu şi Robert Hodorogea.

În acel sezon de Europa Youth League, FCSB a înregistrat următoarele rezultate:

  • Schalke U19 – FCSB U19 3-0
  • FCSB U19 – Chelsea U19 0-4
  • FCSB U19 – Basel U19 1-1 (Târnovan)
  • Basel U19 – FCSB U19 1-3 (Mitriţă, Grădinaru 2)
  • FCSB U19 – Schalke U19 1-1 (Grădinaru)
  • Chelsea U19 – FCSBU19 5-0

Cea mai mai mare greşeală a lui Gigi Becali. FCSB l-a ales pe Târnovan, în detrimentul lui Mitriţă

După campania de Europa Youth League, Gigi Becali a avut oportunitatea de a păstra din jucătorii trimişi de Gică Hagi. Fiecare jucător avea ataşată în contract o clauză prin care putea fi transferat definitiv. A fost momentul în care patronul FCSB-ului, Gigi Becali, a făcut una din cele mai grave greşeli de când a intrat în fotbal. A ales să plătească 300.000 de euro pentru mijlocaşul lateral Alexandru Târnovan, deoarece era mai serios şi mai ieftin decât "capriciosul" Alexandru Mitriţă, care costa 700.000 de euro.

Sfătuit de oamenii săi din interior, care i-au adus cât mai multe argument "pro" lui Târnovan şi "contra" lui Mitriţă, Gigi Becali l-a ales pe Târnvoan. La cinci ani distanţă, U Craiova l-a vândut pe Alexandru Mitriţă în Statele Unite ale Americii pentru 8 milioane de euro, iar Alexandru Târnovan este dat dispărut de pe harta fotbalului românesc.

L-am regretat pe Mitriţă imediat după aia, nu l-am luat cu 700 de mii. Aşa e când te consulţi cu specialiştii. Acum iar o să se supere MM. E prietenul meu, dar când văd nişte lucruri pe care puteam să le fac şi nu le fac, nu îmi convine. De aia nu mă mai consult în viaţa vieţilor mele, nici cu antrenor, nici cu nimeni, să ziceţi voi ce vreţi”, a spus Becali la ani distanţă.

Regretele sunt imense acum pentru Gigi Becali, care s-ar fi putut alege el cu cele opt milioane de euro primite de U Craiova în schimbul jucătorului. De ce nu, poate că alta ar fi fost "explozia" lui Mitriţă şi milioanele de euro mai numeroase. Sfaturile şi 400.000 de mii de euro în plus l-au costat pe Gigi Becali, peste ani, aproape 8 milioane de euro, fiind de departe cea mai însemnată "scăpare" a latifundiarului din Pipera.

Ce s-a ales de Alexandru Târnovan?

Alexandru Târnovan avea doar 18 ani când ajungea la FCSB, în 2013. Provenea din mijlocaş lateral, însă statura sa impresionantă şi faptul că era puternic pe picioare l-au reprofiliat în atacant. Era tânăr şi dornic de afirmare. A marcat  un gol în grupele Europa Youth League cu Basel, apoi antrenorul de atunci al FCSB-ului, Laurenţiu Reghecampf i-a oferit şansa să debuteze şi la echipa de seniori, şi a profitat de ea. A înscris contra celor de la Oţelul Galaţi în Cupa României şi se anunţa unul dintre cei mai promiţători jucători români din ultimii ani. 

Doar că ceva s-a schimbat. Alexandru Târnovan a fost pe val şi se pare că valul "l-a înghiţit" sub falsa impresie că totul i se cuvine, munca nu este prioritară pentru el, iar talentul său va face diferenţa. Ca să joace mai mult, speranţa din Ghencea, de la acea vreme, a fost trimis împrumut la Gaz Metan Mediaş. Era o şansă imensă pentru el să demonstreze ce ştie în Liga 1, scena fotbaliştilor mari din România. La Mediaş, a fost titular de trei ori, în alte patru rânduri a fost introdus pe parcurs, fără să marcheze vreun gol. A fost exclus din lot de Cristi Dulca după ce a început să "sară" peste antrenamente din cauza vieţii extrasportive. Presa de scandal semnala, la acea vreme, faptul că faima şi viaţa din Bucureşti l-au schimbat definitiv pe puştiul din Bistriţa. Singurele sale plăceri deveniseră femeile frumoase, alcoolul şi jocurile de noroc. Fotbalul trecuse în plan secundar. Acesta a fost şi motivul pentru care FCSB l-a împrumutat la Gaz Metan, pentru a-l rupe de statutul de vedetă.

S-a întors la FCSB în vara anului 2015, însă nici de această dată nu a fost păstrat. A fost din nou împrumutat să joace mai mult, de data aceasta în Liga a ll-a, la U Cluj, sub comanda lui Mihai Teja. Curios, dar nici în Liga a 2-a nu a reuşit să-şi câştige prestigiul promis. A bifat doar două meciuri în tricoul "şepicilor roşii" şi s-a întors din nou coada între picioare la FCSB. De data aceasta, doar pentru a-şi lua "la revedere" de tot ce ţine de formaţia patronată de Gigi Becali. În 2016, pleacă liber de contract la FC Botoşani, în Liga 1, formaţie antrenată de Leo Grozavu şi mai apoi de Costel Enache. 

Într-un an şi jumătate la FC Botoşani, Alexandru Târnovan joacă doar 11 meciuri în toate competiţiile şi marchează două goluri. Prea puţin pentru "speranţa din Ghencea".Este lăsat să plece liber de contract în iarna anului 2018, la FC Hermannstadt, în Liga 2-a, acolo unde Alexandru Pelici era dispus să-i mai ofere şansă. Prea multe şanse, realizări inexistente. Prinde 17 minute pentru Hermannstadt în şase luni, iar în vară este din nou pus pe liber. Pentru a câta oară?

Alexandru Târnovan s-a retras din fotbal

A fost ultima apariţie a bistriţeanului în fotbalul românesc. Ajuns la 24 de ani, Alexandru Târnovan pare că s-a retras din fotbal, dezamăgit de numeroasele eşecuri din carieră. A trecut un an şi jumătate, iar reţelele de socializare şi motoarele de căutare ale internetului nu-l mai găsesc pe fotbalistul Alexandru Târnovan. De parcă niciodată n-ar fi existat vreodată în fotbalul românesc.

Afla mai multe despre: tarnovanfcsbmitrita 

viewscnt
Articole similare