Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kevin Prince Boateng nu este singurul! Cele mai ciudate 5 transferuri făcute de FC Barcelona

Kevin Prince Boateng nu este singurul! Cele mai ciudate 5 transferuri făcute de FC Barcelonagalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona a şocat multă lume în momentul în care a anunţat transferul lui Kevin Prince Boateng de la Sassuolo, un jucător cu un talent incontestabil, dar trecut de prima tinereţe. Împrumutul ghanezului nu este însă un caz singural, clubul blaugrana a mai făcut de-a lungul timpului astfel de mutări surprinzătoare.

Henrique
De la: Palmeiras

Suma de transfer: 8 milioane de euro 

Henrique, un fundaş central brazilian, a venit la Barcelona de la Palmeiras într-un an în care în lotul echipei blaugrana se mai aflau nume precum Pique, Puyol, Gabriel Milito sau Rafa Marquez, în centrul apărării. Concurenţa serioasă şi-a spus cuvântul, iar brazilianul a fost rapid împrumutat la Bayer Leverkusen, într-un sezon la finalul căruia Barcelona avea să câştige Liga Campionilor. Situaţia s-a repetat şi în următorul sezon, dar destinaţia s-a numit Racing Santander. În cele din urmă, Henrique a revenit la Palmeiras, în 2011, iniţial sub formă de împrumut, iar apoi definitiv, după ce Barca i-a reziliat contractul. Astfel, în total, Henrique nu a bifat niciun minut în tricoul blaugrana. 

Dmytro Chygrynskiy
De la: Şahtior Doneţk
Suma de transfer: 25 milioane de euro

Transferul fundaşului central ucrainean a fost un şoc poate şi mai mare decât aducerea lui Prince pe Camp Nou, pentru că Barca transfera din estul Europei, dar şi din cauza sumei mari de transfer pentru acel an. Din păcate pentru Chygrynskiy, acesta nu a reuşit să se adapteze în La Liga şi a bifat doar 12 meciuri în competiţia internă pentru Barcelona, fiind cedat doar un an mai târziu la echipa lui Mircea Lucescu, care a obţinut şi un profit de 10 milioane de euro de pe urma jucătorului. 

Douglas
De la: Sao Paolo
Suma de transfer: 4 milioane de euro 

Un alt fundaş brazilian îşi face loc pe listă, în persoana lui Douglas, care în momentul venirii pe Camp Nou nu era un titular de drept la Sao Paolo. Cu toate acestea, el a fost adus ca un înlocuitor pentru Dani Alves. Totuşi, prestaţiile brazilianul nu au impresionat, iar acesta a devenit imediat a treia variantă pe postul de fundaş dreapta, iar ulterior împrumutat. În acest moment, el aparţine tot de Barcelona, dar evoluează sub formă de împrumut în Turcia, la Sivasspor, echipa lui Torje şi Papp. 

Jeremy Mathieu
De la: Valencia
Suma de transfer: 20 de milioane 

Din această listă ne putem da seama că oficialii clubului blaugrana nu au fost foarte inspiraţi când a venit vorba de transferurile în compartimentul defensiv. Francezul Mathieu, fundaş central la bază, a stat trei ani pe Camp Nou şi nu a fost un titular "bătut în cuie", dar le-a intrat la inimă fanilor după un gol marcat în El Clasico. Pe lângă poziţia de fundaş central, el a mai fost folosit şi în banda stângă a apărării. În cele din urmă, a plecat la Sporting Lisabona, în 2017, liber de contract. 

Paulinho
De la: Guangzhou Evergrande
Suma de transfer: 40 de milioane 

Înainte de a ne judeca alegerea, ţinem să vă reamintim că Paulinho a fost considerat un mare flop atunci când a fost adus în Europa de Tottenham, iar mulţi l-au considerat deja retras din fotbalul mare odată ce a făcut pasul spre China. Surprinzătoare nu a fost doar aducerea sa, ci şi suma imensă plătită de Barcelona, dar mijlocaşul a depăşit toate aşteptările şi s-a dovedit a fi un jucător exponenţial într-o echipă a Barcelonei care a reuşit "dubla" internă în acel sezon, 2017-2018. După cele 49 de meciuri pentru Barcelona şi nouă goluri înscrie, Paulinho a primit convocarea la Campionatul Mondial din Rusia şi s-a întors, sub formă de împrumut iniţial, la Guangzhou. În cele din urmă, chinezii au ales să activeze opţiunea de cumpărare şi au plătit 42 de milioane pentru brazilian, astfel că Barcelona nu numai că a beneficiat de serviciile unui jucător care s-a dovedit a fi extrem de important, ci şi a obţinut şi profit, ce-i drept, de doar două milioane de euro. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: barcelonatransferurikevin prince boatenghenriquedouglasmathieuchygrynskiypaulinho 

viewscnt
Articole similare