Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Klopp, încântat de spectacolul oferit de Liverpool şi Leeds: ”Ce performanţă din partea ambelor echipe!”. Cum comentează tehnicianul german erorile din defensiva ”cormoranilor”

Klopp, încântat de spectacolul oferit de Liverpool şi Leeds: ”Ce performanţă din partea ambelor echipe!”. Cum comentează tehnicianul german erorile din defensiva ”cormoranilor”

Liverpool

Comentarii

Cunoscut pentru pasiunea cu care îşi face munca de antrenor, Jurgen Klopp nu s-a dezminţit nici la finalul victoriei de senzaţie obţinute de Liverpool, în prima etapă din Premier League.

”Cormoranii” s-au impus pe Anfield cu 4-3, în faţa nou-promovatei Leeds United. Partida a fost una extrem de echilibrată. Campioana Angliei a condus de trei ori şi a fost egalată de fiecare dată de elevii lui Marcelo Bielsa. Liverpool nu s-a lăsat şi a reuşit să îşi câştige primele trei puncte din noua stagiune a campionatului Angliei.

Jurgen Klopp a dat încă o dată dovadă că este un mare antrenor nu doar din prisma rezultatelor obţinute. Tehnicianul a lăudat ambele echipe pentru spectacolul oferit şi a afirmat despre jocul trupei lui Bielsa că este diferit de stilul oricărei echipe din Premier League.

"Ce meci! Ce oponent, ce performanţă din partea ambelor echipe! Fotbal la cel mai înalt nivel, am iubit la nebunie această confruntare. Desigur, când se marchează 7 goluri, cineva e de vină, pentru că în fotbal sunt rare ocaziile când asistăm la atât de multe reuşite.

Am spus încă dinainte de meci că ne vom lupta contra lor pentru că modul în care joacă e extrem de inconfortabil pentru adversar şi e diferit total de cel al celorlalte formaţii din Premier League. Dacă nu respecţi oponentul, te va ucide prin fotbalul prestat, aşa că nu pot să fiu altfel decât mulţumit de atitudinea băieţilor mei azi. Pur şi simplu nu s-au oprit, am fost egalaţi - am mai înscris o dată şi încă o dat şi încă o dată.", a declarat Jurgen Klopp, la finalul partidei.

Antrenorul german a recunoscut că echipa sa a avut probleme destul de mari în defensivă, însă nu s-a arătat îngrijorat de cele trei goluri primite de elevii săi. Klopp pune erorile pe seama începutului de sezon şi pe faptul că fundaşii săi au evoluat recent în Liga Naţiunilor, unde tactica diferă de organizarea defensivă a lui Liverpool.

"Nu consider că ne-am zbătut în defensivă, dar erorile apărute au venit şi ca urmare a stilului adversarului. Nu poţi fi exact în apărare în 100% din timp. La primul gol, însă, ambii fundaşi laterali au fost mai jos în teren decât fundaşii centrali, iar asta nu trebuie să se întâmple vreodată în fotbal. Au fost nişte nesincronizări, dar nu o să se întâmple aşa ceva foart des, vă promit.

Toţi jucătorii care au format linia de fund au jucat pentru naţionale la mijlocul acestei săptămâni. Au evoluat pentru Anglia, Olanda şi Scoţia, formaţii de top, dar care abordează fiecare feluri diferite de a se organiza în defensivă. Era normal să vină câteva greşeli, mai ales că suntem la începutul sezonului şi nu ne-am intrat în ritm.", a completat Klopp.

Salah (4' penalty, 33', 88' pen.) şi van Dijk (20') au înscris pentru Liverpool. Pentru Leeds au punctat Harrison (12'), Bamford (30') şi Klich (66'). 

Afla mai multe despre: jurgen kloppliverpool 

viewscnt
Articole similare