Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

L-a sfidat pe Guardiola, a fost idol pe Camp Nou, iar acum a anunţat că se retrage. Capăt de drum la 38 de ani

L-a sfidat pe Guardiola, a fost idol pe Camp Nou, iar acum a anunţat că se retrage. Capăt de drum la 38 de anigalerie foto
Comentarii

Atacantul camerunez Samuel Eto’o şi-a anunţat retragerea din activitatea fotbalistică la 38 de ani.

Camerunezul a jucat ultima dată pentru Qatar SC şi pune capăt unei cariere de 22 de ani, timp în care a evoluat pentru 13 echipe de club. Puţini ştiu că atacantul a fost adus în Europa de Real Madrid când avea 15 ani. A fost împrumutat la Leganes, Espanyol şi Mallorca, iar după patru sezoane jucate pentru echipa din Insulele Baleare, Eto’o a fost transferat de Barcelona. 
 
Cei cinci ani petrecuţi pe Camp Nou au fost cei mai buni din cariera sa. A câştigat de trei ori campionatul şi a cucerit de două ori Liga Campionilor. Un singur lucru nu a funcţionat bine în Catalunia. Relaţia cu Pep Guardiola. 
"Guardiola nu a avut curaj să vorbeascâ faţă în faţă cu mine. I-am amintit că el nu a fost un jucător mare. I-am spus: Sunt Samuel Eto'o, eu sunt cel care îţi va aduce victorii. Am făcut multe pentru club. Guardiola a avut neşansa să mă introducă să joc 20 de minute cu Chivas (Mexic) şi am dat trei goluri. După această întâmplare niciodată nu a mai venit să vorbească cu mine"
 "Nu vreau să vorbesc cu Guardiola atât timp cât nu-şi cere scuze. Am spus asta de zeci de ori şi o explic din nou de ce. Pep voia să-mi dea lecţii de cum ataca el când juca pe acest post. Eu i-am spus: Tu nu cred că eşti normal. Aşa-i? Cum să mă înveţe el? Adevărata istorie este că Pep nu a respectat niciodată multe chestii din lumea fotbalului", a declarat Eto'o.
Camerunezul şi-a anunţat retragerea printr-un mesaj scurt: "Sfârşit. Spre o nouă provocare...Mulţumesc tuturor, big love". De-a lungul carierei, el a câştigat de trei ori Liga Campionilor (2006 şi 2009 cu FC Barcelona, şi 2010 cu Inter Milano). De asemenea, el este câştigător al Cupei Africii pe Naţiuni cu naţionala Camerunului, în 2000 şi 2002.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: samuel eto’o 

viewscnt
Articole similare