Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LA MULŢI ANI, GICĂ HAGI! ”Regele” împlineşte 53 de ani. Nadia Comăneci, super mesaj. Îl invită pe Hagi la un exerciţiu la bârnă

LA MULŢI ANI, GICĂ HAGI! ”Regele” împlineşte 53 de ani. Nadia Comăneci, super mesaj. Îl invită pe Hagi la un exerciţiu la bârnă

Special

Comentarii

Gică Hagi împlineşte astăzi 53 de ani, iar cei de la Viitorul i-au pregătit un filmuleţ special, în care au adunat urările jucătorilor, antrenorilor, dar şi pe cele transmise de Cosmin Contra, Murat Yakin şi Fatih Terim.

15:20 Unul dintre cele mai tari urări a venit de la Nadia Comăneci. Legendara gimnastă i-a transmis un mesaj, apoi a şutat într-o minge şi i-a lansat o provocare lui Hagi: ”De ziua mea, sper să-mi faci o surpriză la bârnă!”

”Dragă Gică, eşti iubit, admirat şi respectat de o naţiune întreabă. Pentru mine, eşti un adevărat prieten, cu suflet mare. La mulţi ani! Şi o supriză pentru tine... (n.r. şutează la poartă) Sper ca de ziua mea să-mi faci o surpriză la bârnă! La mulţi ani, Gică”, a fost mesajul postat de Nadia Comăneci pe reţelele de socializare.


Pe 5 februarie 1965, la Săcele - Constanţa - se năştea cel ce avea să devină cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Au trecut 53 de ani de atunci, timp în care s-a umplut de glorie ca jucător, s-a retras în regretele tuturor, s-a apucat de antrenorat, şi-a deschis academie de fotbal şi a luat titlul cu Viitorul în Liga 1.

A început fotbalul la Farul, în 1978, însă abia după ce a bătut mingea pe maidanele din localitatea natală. A debutat ulterior pentru echipa mare de seniori, la 17 ani şi încă de atunci promitea să devină un star al fotbalului mondial. A trecut la Sportul în 1983, un transfer controversat, deoarece îşi pusese semnătura pe un contract cu Universitatea Craiova. Ba chiar şi Dinamo a vrut atunci să-l transfere.



În 1987, după mai multe încercări, Steaua reuşeşte într-un final să-l transfere. El este cel care le-a adus steliştilor al doilea trofeu european, în 1987, Supercupa Europei, prin golul marcat în poarta lui Dinamo Kiev. În 1990, a fost transferat de Real Madrid, care a plătit atunci 4 milioane de euro. Era la momentul respectiv cel mai scump jucător din istoria clubului spaniol.

Au urmat Brescia, Barcelona şi Galatasaray - club la care pare că s-a simţit cel mai bine. A jucat aici timp de cinci ani şi a revoluţionat fotbalul din Turcia. A reuşit să câştige Cupa UEFA şi Supercupa Europei, în anul 2000 - primele trofee europene pentru Galatasaray.

Cât despre naţională, perioada lui Gică Hagi a fost cea mai bună din istoria fotbalului din România. Vârful l-a atins la CM 1994, când a fost aproape să ajungă în semifinale, însă ”tricolorii” au fost eliminaţi dramatic de Suedia. Este cel mai bun marcator din istoria naţionalei, cu 35 de goluri, deşi n-a fost atacant. S-a retras din activitate în 2001 şi de atunci a început şi decăderea echipei naţionale. Alături de Ilie Năstase şi Nadia Comăneci, Gică Hagi este unul dintre cei mai cunoscuţi români în toată lumea.

Urări de la Viitorul, Fatih Terim, Murat Yakin şi Peluza Sud Steaua

Cu ocazia aniversării, cei de la Viitorul i-au pregătit un filmuleţ în care au adunat urările jucătorilor, dar şi pe cele transmise de Fatih Terim şi Murat Yakin - fost rival de la Fenerbahce. De asemenea, şi selecţionerul Cosmin Contra a avut un mesaj de ziua ”Regelui”:

Nici steliştii nu l-au uitat. Ultraşii de la Peluza Sud i-au pregătit un moment special:

Afla mai multe despre: gica hagiromaniaviitorul 

viewscnt
Articole similare