Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La mulţi ani, Mister! Cornel Dinu împlineşte astăzi 71 de ani: ”Sunt un iubitor de adevăr şi de replică”

La mulţi ani, Mister! Cornel Dinu împlineşte astăzi 71 de ani: ”Sunt un iubitor de adevăr şi de replică”galerie foto
Comentarii

Cornel Dinu s-a născut pe 2 august 1948, acelaşi an în care a fost înfiinţat clubul Dinamo, căruia i-a fost dedicat aproape toată cariera. "Procurorul" sau "Mister" a jucat la Dinamo, a antrenat la Dinamo şi a făcut parte din conducerea alb-roşilor.

Născut la Târgovişte într-o familie de aristrocraţi, Cornel Dinu a dobândit o educaţie aleasă şi un acut spirit justiţiar. A urmat în viaţă traseul tatălui său, jurist de profesie şi doctor în Drept. Părintele lui făcea parte dintr-o familie de boieri moldoveni din Bârlad care au avut averi foarte mari, pierdute, bineînţeles, după 1947. Mama provenea dintr-o familie de sârbi foarte înstăriţi din Târgovişte şi era absolventă a Academiei de Comerţ.

Decât să fii mediocru, mai bine să fii neînţeles“

"Am muncit foarte mult şi am reuşit să devin o surpriză plăcută pentru părinţii mei… Dar şi tatăl meu, şi unul din unchii mei erau jurişti de excepţie, iar după ce tata a devenit avocat, în 1958, mergeam de multe ori să-l iau de la tribunal seara. Avea procese foarte lungi, procese civile, procese de moşteniri, şi de fiecare dată mă învăţa că Justiţia trebuie sa fie aceea care să asigure echilibrul societăţii şi că nu întâmplător statuia care înfăţişa Justiţia avea legătura la ochi, cartea pe genunchi şi sabia în mână! La Drept, am intrat la fără frecvenţă, pentru că eram deja lansat în fotbal, dar pot să spun ca m-a atras şi-mi pare rău că practic n-am profesat. Am în schimb satisfacţia că, deşi am fost la fără frecvenţă, poate că uneori a trebuit să învăţ mai mult decât cei care erau la zi, pentru că la examene eram de multe ori numai eu şi profesorul. Şi mă trecea prin toata materia, deci trebuia să citesc cel puţin o dată cursul respectiv. Nu pot să spun că am fost un student excepţional, dar mă bucur şi m-a alintat din acest punct de vedere viaţa, în sensul că m-am împrietenit cu profesori de excepţie, oameni de care mă leagă o amiciţie ieşită din comun şi în aceste zile”
În anul 2008, Cornel Dinu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv”, „în semn de apreciere pentru participarea la Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotbal din anul 1970 din Mexic şi pentru întreaga activitate”.

“Numai inconştienţii petrec după 50 de ani!“

În ultimii ani, Mister a avut probleme de sănătate. A fost nevoie de o perioadă lungă în care problemel cardiace i-au dat emoţii. 

"Eu am avut după operaţia din august din 2011 destul de multe momente în care nu puteam să vin la o emisiune. Se întâmpla o dată, de două ori pe sezon. Este o sensibilitate, nu mai este aceeaşi sănătate. Aveam nişte momente destul de periculoase, care înseamnă trecerea spre fibrilaţii. Este altceva decât infarctul, acum am avut eu câteva infarcturi succesive. Norocul cu medicul Brădişteanu care m-a găsit în dimineaţa aceea şi m-a operat după două săptămâni, punându-mi un stent. Este foarte important tratamentul, este foarte important să nu te agiţi, ceea ce nu pot. Sunt un iubitor de adevăr şi de replică. Nu am ce să fac. După ultima criză pe care am avut-o cu fibrilaţie constatată, mi s-a schimbat tratamentul" a mărturisit Mister. 
 
Cifrele carierei lui Cornel Dinu ca jucător: 
- 454 meciuri / 53 goluri în prima ligă, toate la Dinamo
- 75 meciuri / 7 goluri la echipa naţională
- a jucat în naţionala României la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic, 1970
- 33 meciuri / 3 goluri în cupele europene
- a fost desemnat de 3 ori cel mai bun fotbalist român al anului (1970, 1972 şi 1974)
- a cucerit 6 titluri de campion cu Dinamo
- a cucerit 2 Cupe ale României cu Dinamo

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cornel dinu71ziua nastere 

viewscnt
Articole similare