Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lecţia lui Xavi, antrenorul dorit de Laporta la Barca: ”Busquets este un jucător indispensabil” Cum şi-a justificat antrenorul afirmaţia

Lecţia lui Xavi, antrenorul dorit de Laporta la Barca: ”Busquets este un jucător indispensabil” Cum şi-a justificat antrenorul afirmaţiagalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Xavi l-a apărat pe Busquets, un fotbalist pus la zid în ultima vreme de fani sau presă.

Dorit de Joan Laporta pe Camp Nou, Xavi Hernandez a explicat de ce nu consideră că Sergio Busquets este un jucător terminat.

Presa catalană a subliniat că Busquets este un jucător diferit la echipa naţională, faţă de jucătorul de la Barca, iar Xavi Hernandez, unul dintre cei mai mari jucători spanioli din istorie, a încercat să explice diferenţele.

Antrenorul dorit de la Laporta la Barca a subliniat cât de importantă este prezenţa coechipierilor lui Busquets lângă el în condiţiile în care pot genera superioritate:

”Busquets, pentru un grup, pentru un colectiv, este un jucător indiscutabil. Dar trebuie să te focusezi, să analizezi şi să înţelegi de ce nu a dat randament într-un anumit meci. Pentru că el, într-un bloc defensiv care face pressing sus este fundamental. Este fundamental pentru felul în care interpretează jocul tactic, pentru cum recuperează mingea, pentru cum ştie unde să atace. Pe un teren deschis, mare, probabil că Busquets este un jucător lent din punct de vedere fizic. Tocmai de-asta trebuie utilizat într-un bloc defensiv care îl poate susţine. De-asta Luis Enrique îl convoacă şi îl foloseşte meci de meci” a explicat Xavi.

Sergio Busquets (33 de ani) este un fotbalist crescut de Barcelona. A debutat la echipa mare în 2008 şi a strâns până în prezent 663 de meciuri şi a marcat 15 goluri. Mijlocaşul defensiv spaniol are 132 de selecţii în prima reprezentativă a Spaniei şi două goluri marcate. Este campion mondial şi campion european cu Spania, finalist al UEFA Nations League şi de trei ori câştigător al UEFA Champions League. Totodată, Busquets a cucerit opt titluri de campion al Spaniei şi un total de 30 de trofee alături de gruparea catalană.

Afla mai multe despre: sergio busquets 

viewscnt
Articole similare