Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Leeds United are deja un înlocuitor pentru Marcelo Bielsa! Ce antrenor vor să aducă oficialii clubului britanic

Leeds United are deja un înlocuitor pentru Marcelo Bielsa! Ce antrenor vor să aducă oficialii clubului britanicgalerie foto

Premier League

Comentarii

Dacă Marcelo Bielsa va pleca la finalul sezonului de la Leeds, englezii sunt pregătiţi.

Potrivit presei din Anglia, în cazul în care într-adevăr, Marcelo Bielsa decide să plece de la Leeds United, conducerea clubului britanic vrea să-l aducă pe spaniolul Diego Martinez. Informaţia este confirmată şi de site-ul Todo Fichajes.

Ce antrenor ar urma să aibă Leeds, dacă Bielsa decide să plece în vară

Poate că numele lui Diego Martinez nu vă sună atât de cunoscut, dar tot ce aţi auzit în ultimii ani despre Granada CF, se leagă de acest antrenor. Momentan, liber de contract după ce a ales să plece de la Granada, Martinez nu ar spune nu provocării din Premier League.

"La 20 de ani am preluat o grupă de copii. Eram încă fotbalist la Imperio Albolote, iar în timpul meu liber antrenam la juniori. Nu câştigat niciun ban, dar o făceam cu pasiunea unui om remunerat cu 1 milion de dolari pe an" explica Martinez.. S-a retras din semi-cariera de fotbalist şi a căutat să studieze şi să imbrăţişeze noi provocări. A devenit antrenor secund în 2005 la Arenas Armilla, apoi în 2007, a preluat prima echipă ca antrenor principal. Avea 27 de ani şi a fost instalat pe banca tehnică a celor de la Motril, grupare din liga a treia spaniolă. A fost remarcat imediat de Sevilla, iar după aproximativ un an şi jumătate s-a alăturat clubului andaluz, preluând Sevilla C, una dintre echipele de juniori ale clubului. A rămas în club până în 2017, antrenând atât la juniori, cât şi la Sevilla B, pentru ca apoi să accepte provocarea de a antrena Osasuna Pamplona.

La Granada a fost numit în 2018, iar sezonul în Segunda Division a fost senzaţional. Numit în iunie cu obiectiv clar "promovarea în La Liga", Diego Martinez a condus-o pe Granada către promovare, mai apoi către cel mai bun start din istoria clubului şi ulterior spre sferturile UEFA Europa League.

Marcelo Bielsa, se spune că ar vrea să plece de la Leeds. Antrenorul argentinian simte nevoia unei noi provocări, iar acesta ar putea fi ultimul său sezon pe Elland Road. Dacă acest lucru se va întâmpla, Leeds United va lua în serios varianta Martinez, un antrenor care a mai fost dorit de Valencia, dar şi de alte cluburi din Albion.

De altfel, Diego Martinez ar fi preferat o perioadă de pauză pentru a-şi aprofunda cunoştinţele de limba engleză, dar şi cele legate de tactică. Victor Orta, directorul sportiv de la Leeds, este omul care îl susţine pe Diego Martinez pentru a prelua gruparea de pe Elland Road. O altă variantă, potrivit presei din Spania ar fi Graham Potter.

Afla mai multe despre: marcelo bielsadiego martinez 

viewscnt
Articole similare