Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | FC U Craiova 1948 vrea în Liga 2! Cum arată şansele la promovare şi care sunt noutăţile din lot

ANALIZĂ | FC U Craiova 1948  vrea în Liga 2! Cum arată şansele la promovare şi care sunt noutăţile din lot

Fotbal

Comentarii

Echipa lui Adrian Mititelu, FC U Craiova 1948 şi-a reluat pregătirile. Craiova va reîncepe sezonul de Liga a III-a de pe poziţia a treia în clasamentul Seriei A. Formaţia olteană vizează promovarea în Liga 2

Formaţia pregătită de Niccolo Napoli a iernat pe locul 3 în clasament la patru puncte de liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele.

Flacăra Horezu este ocupanta locului secund cu 32 de puncte, două mai multe decât Craiova. Oltenii au legat patru victorii consecutive în ultimele 5 etape de la remiza din ”derby-ul” cu CSU Craiova.

Pentru trupa din Bănie vor urma două cantonamente, dintre care unul dintre ele va fi în străinătate (Antalya), în perioada 27 ianuarie - 12 februarie.

Cantonament în Antalya după 9 ani

Oltenii lui Mititelu au efectuat deja primele antrenamente din Antalya după o perioadă de 9 ani. FC U Craiova va disputa în al doilea stagiu de pregătire şi o serie de amicale tari, printre care un meci cu Dinamo Brest din Belarus şi un alt meci cu Vorskla Poltava, din Ucraina. 

Cum arată şansele la promovare: decisivele se joacă ”acasă”

Craiova lui Mititelu are şanse importante de a obţine promovarea, mai ales că noul preşedinte, Marcel Puşcaş, va mai întări probabil echipa în perioada de iarnă. Cele 4 puncte care o despart pe Craiova de Turris Turnu Măgurele, par recuperabile.

Oltenii au încheiat primele 15 runde din campionat cu cel mai bun atac din serie, 34 de goluri marcate. Defensiva pare să fie o problemă ceva mai serioasă, întrucât trupa lui Napoli a scos mingea din poartă de 13 ori. Primele două clasate au marcat mai puţin, dar au şi primit jumătate din numărul de goluri ale Craiovei.

Din august, de când au început meciurile din Liga 3, Craiova a pierdut doar cu FC Voluntari II, Flacăra Horezu şi Astra II, înregistrând remize cu Pucioasa, Măgurele şi CS U Craiova.

De ce sunt avantajaţi oltenii? Dincolo de ofensiva puternică şi de faptul că echipa a fost deja intărită, Craiova va juca în retur, meciurile cu principalele contra candidate la promovare în faţa propriilor suporteri. Ce e drept, fără ultraşi, pe care oficialii clubului încearcă să-i readucă lângă echipă şi la meciurile de pe teren propriu. Cheia probabil aici e la Marcel Puşcaş, noul preşedinte al echipei şi un om în care ultraşii olteni par să aibă încredere.

Puşcaş a făcut deja două transferuri în finalul anului trecut. Claudiu Codoban şi Robert Răducanu s-au alăturat oltenilor în încercarea de a obţine promovarea în Liga 2. Doi fotbalişti cu experienţă la nivel mult mai înalt decât Liga 3.  

Anul debutează pentru Napoli et comp la Bradu, cu Atletic din localitate. Partidele cu Municipal Braşov, Pucioasa şi echipa a doua a Voluntariul reprezintă încălzirea dinaintea derby-ului cu Turnu Măgurele de pe teren propriu.

Transferuri Craiova (iarnă)

  • - Robert Răducanu (22 de ani) atacant de la FC Viitorul
  • - Claudiu Codoban (30 de ani), mijlocaş de la Luceafărul Oradea
  • - Kemoko Doumboya (25 de ani), fundaş de la Svaty Jur ( a semnat din septembrie)
  • - Alexandru Avram (27 de ani), atacant de la  ACS Municipal Braşov
  • - Vlăduţ Botia (23 de ani), mijlocaş de la OC Râşnov
  • - Cornel Suciu (25 de ani), fundaş central de la Voinţa Saelele
  • - Tănase Ionuţ Georgian de la Atletico Arad

foto: fcuniversitatea.ro

Afla mai multe despre: fc u craiovaadrian mititelunicolo napolimarcel puşcaş 

viewscnt
Articole similare