Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liga Franceză i-a răspuns lui Jean-Michel Aulas: "Nici nu se pune problema reluării sezonului"

Liga Franceză i-a răspuns lui Jean-Michel Aulas: "Nici nu se pune problema reluării sezonului"
Comentarii

Liga Franceză de Fotbal a anunţat că nici nu se pune problema reluării meciurilor din acest sezon, aşa cum şi-ar dori preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas.

"Premierul Edouard Philippe a respins din nou ideea unei reluări a competiţiilor. Deci nu se pune problema reluării meciurilor din sezonul 2019-20, aşa cum cer unii. Contextul sanitar se îmbunătăţeşte, dar trebuie să fim prudenţi. Antrenamentele se vor putea relua în iunie şi cluburile se pot pregăti mai bine pentru sezonul viitor care va începe la 23 august", a anunţat liga franceză.

Miercuri, preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a trimis o scrisoare ministrului Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, în care cere reluarea campionatului Ligue 1 şi propune un calendar de desfăşurare a meciurilor.

Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) din Franţa a anunţat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate.

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1.

Această decizie a nemulţumit mai multe cluburi, în special pe Lyon şi pe Amiens, ultimul fiind retrogradat în urma hotărârii.

Olympique Lyon, echipa la care evoluează portarul Ciprian Tătăruşanu, s-a clasat în final pe locul 7 şi rămas în afara cupelor europene, iar Aulas a dat în judecată forurile fotbalistice, solicitând daune de zeci de milioane de euro.

Lyon şi Amiens au contestat decizia LFP şi la Consiliul de Stat, instanţă care va judeca, la 4 iunie, litigiul administrativ.

Afla mai multe despre: lyonligue 1 

viewscnt
Articole similare