Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Linişte, vorbeşte Crina Pintea, MVP-ul partidei cu Spania: "A trebuit să luptăm împotriva tuturor!"

Linişte, vorbeşte Crina Pintea, MVP-ul partidei cu Spania: "A trebuit să luptăm împotriva tuturor!"

Handbal

Comentarii

Pivotul echipei naţionale a României, Crina Pintea, a mărturisit că, în meciul cu Spania, tricolorele nu au luptat doar împotriva adversarelor, ci şi contra arbitrajului potrivnic. Deşi a fost condusă cu două goluri la pauză, România s-a impus cu 27-25, iar Crina Pintea a fost aleasă jucătoarea meciului.

"A fost foarte greu, pentru că a trebuit să luptăm împotriva tuturor. A fost o luptă foarte grea împotriva arbitrilor, dar am trecut peste asta şi este important că am câştigat şi sunt super fericită. Nu a fost uşor, a fost un meci destul de greu, dar important este că am rămas unite şi am luptat până în ultima secundă", a declarat Crina Pintea, la TVR.

Miercuri se vor juca ultimele partide din cele două grupe, după cum urmează: grupa I - Danemarca – Muntenegru, Suedia – Rusia şi Serbia – Franţa; grupa a II-a – Spania – Norvegia, Ungaria – România (ora 19.00) şi Olanda – Germania.

"Cu siguranţă, o să fie un meci foarte, foarte greu. Ideea este că începem să ne resetăm din nou, să ne odihnim în seara asta, deşi este foarte greu, pentru că după un astfel de meci este greu să dormi. Dar trebuie să ne odihnim, iar mâine să dăm şi ultima picătură de energie, pentru că este un meci foarte important", a adăugat Crina Pintea.

Naţionala de handbal feminin a României a învins, marţi, la Nancy, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), în penultimul meci din grupa a II-a, la CE din Franţa. Tricolorele au 6 puncte şi vor juca ultima partidă, miercuri, cu Ungaria, pentru calificarea în semifinalele competiţiei.

 
Pentru România au marcat Neagu 7 goluri, Pintea 6, Buceschi 4, Florică 3, Ardean-Elisei 2, Geiger 2, Perianu 1, Laslo 1, Chiper 1, iar din tabăra iberică s-au remarcat Gonzalez 6, Pena şi Fernandez, câte 5 reuşite.

În urma rezultatului, tricolorele au 6 puncte, iar Spania rămâne pe ultimul loc, al 6-lea, cu fără niciun punct.

Tot marţi se mai joacă un meci în grupa a II-a, între Olanda (6 puncte) şi Norvegia (2).

La Campionatul European din Franţa, echipa României a înregistat până acum rezultatele: România – Cehia 31-28 (17-11), România – Germania 29-24 (14-11), Norvegia – România 23-31 (12-18), în grupa preliminară D, România – Olanda 24-29 (10-11) şi România – Spania 27-25 (10-12), în grupa principală II.

În semifinale este deja calificată Rusia (8 puncte), liderul grupei I.  

Meciurile din grupele principale se joacă la Nantes şi Nancy, pentru calificarea în semifinale, cu primele două clasate în fiecare grupă şi programate în 14 decembrie, iar ulterior finalele (Paris, 16 decembrie).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.

Afla mai multe despre: crina pintearomaniaspania 

viewscnt
Articole similare