Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Beşiktaş - Galatasaray 2-1. Cicâldău a marcat superb de la distanţă, Moruţan a fost titular şi el. Oaspeţii au ratat egalarea pe final

VIDEO | Beşiktaş - Galatasaray 2-1. Cicâldău a marcat superb de la distanţă, Moruţan a fost titular şi el. Oaspeţii au ratat egalarea pe final

Stranieri

Comentarii

Olimpiu Moruţan şi Alexandru Cicâldău au fost titulari în derby-ul dintre Beşiktaş şi Galatasaray Istanbul, scor 2-1. Fostul mijlocaş al Universităţii Craiova a deschis scorul în prima repriză.

Beşiktaş - Galatasaray 2-1 (Larin 40, 64 / Cicâldău 35)

Echipele de start:

  • Beşiktaş: Ersin - Rosier, Necip, Vida, Umut - Josef, Pjanic - Teixeira, Ghezzal, Larin - Batshuayi
  • Galatasaray: Muslera - Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt - Taylan, Berkan - Moruţan, Cicâldău, Kerem - Diagne

Min. 90+5 Final!

Min. 89 Yilmaz i-a luat locul lui Cicâldău. 

Min. 81 Mostafa ratează un penalty pentru Galatasaray!

Min. 66 Dervisolgu trage frumos, puţin pe lângă poartă, după o combinaţie în trei a jucătorilor de la Galata. 

Min. 64. Moruţan a fost înlocuit cu Babel. 

Min. 64 GOOOOL Besiktas! Gazdele au continuat să preseze şi au preluat conducerea. Larin a făcut 2-1 dintr-un şut din faţa porţii.

Min 57 Besiktas trece pe lângă 2-1! Nelsson trimite în corner din faţa lui Larin, care ar fi trimis mingea în poartă din câţiva metri. 

Min. 40 GOOOOL Besiktas! Muslera iese greşit pe o centrare, iar Larin reia cu capul pentru 1-1. 

Min. 38 Românii au fost cei mai periculoşi jucători ai oaspeţilor! A fost pericol pentru poarta lui Ersin, după pătrunderea lui Moruţan, din partea dreaptă. Românul l-a driblat pe Umut, a centrat, iar mingea a fost deviată înspre poarta gazdelor. Ersin a deviat în corner. 

Min. 35 GOOOOL Galatasaray! Gol Cicâldău! Internaţionalul român a primit mingea la 25 de metri de poarta adversă şi a tras la colţul lung pentru 1-0.

Min. 30 Prima ocazie a lui Galatasaray vine după un şut al lui Cicâldău. Mijlocaşul a tras peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri. 

Min. 20 Besiktas s-a apropiat de mai multe ori de poarta lui Muslera şi domină partida, până în acest moment. 

Min. 1 A început meciul de la Istanbul!


De la ora 20:00, Galatasaray joacă în derby-ul etapei a zecea din Turcia, contra rivalei locale, Beşiktaş. Formaţia lui Fatih Terim nu poate conta la acest meci pe francezul Boer, pe Arda Turan, dar şi pe Elabdellaoui. De la gazde lipsesc Hutchinson, NKoudou, Topal şi Hasic.

Beşiktaş ocupă doar locul 6 în campionatul Turciei, cu 17 puncte. Galatasaray este pe 8, cu acelaşi număr de puncte, dar un golaveraj mai slab.

LIVE Beşiktaş - Galatasaray, de la ora 20:00. Moruţan şi Cicâldău sunt titulari în derby

La ultima întâlnire directă, Galatasaray a câştigat cu scorul de 3-1, într-un meci disputat în mai, acest an. Ambele formaţii reprezintă Turcia în cupele europene. Dacă echipa lui Sergen vine după o înfrângere în Liga Campionilor, 1-4 cu Sporting Lisabona, Galata vine după un succes în Europa League, 1-0 în deplasarea de la Moscova, cu Lokomotiv.

Unul dintre marile meciuri ale Turciei

Partidele dintre Beşiktaş şi Galatasaray sunt considerat în Turcia, adevărate derby-uri.

Prima partidă oficială dintre cele două formaţii a avut loc acum 97 de ani. Beşiktaş s-a impus cu 2-0, pe 22 august 1924.

Cele două formaţii s-au întâlnit de 349 de ori, iar Galatasaray conduce în confruntările directe. Formaţia la care joacă acum Moruţan şi Cicâldău are 123 de victorii, în timp ce Beşiktaş a câştigat de 112 ori. Cea mai categorică victorie a obţinut-o Galatasaray, care pe 30 iunie 1940 s-a impus cu scorul de 9-2.

LIVE Beşiktaş - Galatasaray, de la ora 20:00. Moruţan şi Cicâldău sunt titulari în derby

Beşiktaş şi Galata sunt două dintre cele mai titrate echipe din Turcia. Cele două rivale au împreună 40 de titluri de campioană a Turciei şi alte 28 de Cupe ale Turciei. În total, Beşiktaş şi Galata au câştigat 92 de trofee în toate competiţiile.

Jucătorul cu cele mai multe prezenţe într-un derby dintre Beşiktaş şi Galata este Şeref Gorkey care a adunat 63 de meciuri. Cel mai bun marcator este Hakki Yeten, autor a 29 de goluri în 61 de meciuri.

Adrian Ilie este fotbalistul român care a jucat la ambele cluburi. Este de altfel unul dintre cei doi străini care au schimbat vreodată cele două rivale. De asemenea, Mircea Lucescu a câştigat titlul în Turcia, atât cu Beşiktaş şi cu Galatasaray.

Afla mai multe despre: moruţancicâldău 

viewscnt
Articole similare