Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liechtenstein - România 0-2! Am sperat degeaba! Islanda nu ne-a putut ajuta, iar tricolorii pierd calificarea la baraj

Liechtenstein - România 0-2! Am sperat degeaba! Islanda nu ne-a putut ajuta, iar tricolorii pierd calificarea la baraj

Echipa națională

Comentarii

Reprezentativa României a ratat, duminică seară, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul 3 grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în faţa Islandei, astfel că a ajuns la baraj.

Clasamentul final al grupei J: Germania – 27 de puncte, Macedonia de Nord - 18 puncte, România - 17 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania s-a calificat la CM din Qatar, iar Macedonia de Nord va juca la baraj pentru CM.

Liechtenstein - România 0-2 (Dennis Man 8, Bancu 87)

Echipele de start

  • Liechtenstein: Buchel - Wolfinger, Grunenfelder, Frommelt, Goppe, Spirig - Meier, Sele, Hasler - N. Frick, Y. Frick
  • Rezerve: Majer, Lo Russo, Brandle, Kaufmann, Kardesoglu, M. Buchel, Yildiz, Wolfinger, Kollmann
  • România: Niţă - Manea, Rus, Burcă, Bancu - Moruţan, Nedelcu, Stanciu - Man, Puşcaş, Ivan
  • Rezerve: Vlad, Moldovan, Ghiţă, Toşca, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Maxim, I. Hagi, Sali, R. Marin, Fl. Tănase

Min 90+2. Final de meci!

Min. 87 GOOOL România! Bancu înscrie un gol magnific, de la 25 de metri. Apărătorul lateral al Universităţii Craiova a tras din prima, iar mingea a intrat în poartă după ce a lovit şi transversala. 

Min 78. Ocazie România! Cristian Manea pătrunde în care trage la poartă, dar şutul este deviat de un apărător advers în plasa laterală!

Min 75. Ocazie România! Hagi driblează mai mulţi adversari în careu, şutează la portă, dar minge atinge bara!

Min 51. Ocazie România! Stanciu trimite un şut puternic, dar portarul advers se opune!

Min 46. Ocazie România! Puşcaş a trimis peste poartoi din faţa porţii!

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45. Final de primă repriză!

Min 42. Ocazie România! Ivan a trimis cu capul către poartă, dar portarul a respins în corner!

Min 33. Stanciu ratează de la 11 metri!

Min 28. Ocazie România! Man a reluat către poartă din careu, dar portarul advers a parat mingea!

Min 16. Ocazie România! Ivan şutează puternic, dar mingea trece peste poartă!

Min 14. Ocazie România! Bancu şutează din afara careului, dar portarul advers reţine mingea!

Min 8. Gooooooool România! După un corner executat, Rus a deviat mai departe, iar Dennis Man a trimis mingea în poartă!

Min 4. Ocazie România! Tricolorii au recuperat o minge, Stanciu a primis o pasa în careu de la Puşcaş, dar şutul acestuia trece peste poartă!

Min 2. Ocazie România! Man a centrat de partea dreaptă, Andrei Ivan a reluat către poartă cu capul, dar minge trece pe lângă!

Min 1. A inceput partida!


Un singur meci din preliminariile Campionatului Mondial a mai rămas, iar, după ce părea că România este favorită să prindă barajul, ”tricolorii” au nevoie de o minune pentru a termina grupa pe locul secund.

Remiza cu Islanda din ultima etapă poate fi fatală pentru Mirel Rădoi şi jucătorii săi, care sunt nevoiţi să spere că naţionala nordică poate scoate un rezultat pozitiv şi la Skopje, pentru a ne trimite la baraj.

Însă, ”tricolorii” tot sunt obligaţi să învingă Liechtenstein, iar Mirel Rădoi, aflat la ce ar putea fi ultimul său meci pe banca echipei naţionale, va spera să echipa sa nu se face de râs în ultima etapă.

Deşi este una dintre cele mai slab cotate echipe din Europa, Liechtenstein a reuşit să scoată un punct cu Armenia în grupa noastră, naţionala ce ne-a învins o dată, iar ”tricolorii” însă sunt demoralizaţi după remiza cu Islanda.

Înaintea meciului, chiar Rădoi a afirmat că ar fi o ”ruşine” dacă România nu s-ar impune, dar a recunoscut că jucătorii nu pot fi 100% concentraţi, având în vedere circumstanţele din jurul echipei.

Nu trecem prin momente foarte bune, e clar că a rămas o doză de dezamăgire după partidă cu Islanda, e clar că şi mâine ne vom gândi, atât la ce s-a întâmplat cu Islanda, cât şi la meciul din Macedonia.

Sper doar că frustrarea acumulată la meciul cu Islanda să o arătăm mai ales pe început de joc, mai ales în prima repriză, pentru că e clar că nu a trecut uşor şi nu va trece foarte uşor dezamăgirea pe care a simţit o toată lumea.

Nu cred că pot fi, şi eu am trecut prin momente din astea şi sunt sigur că vor sta cu gândul şi în partea cealaltă. Evident, dacă vin la margine nu le vom spune rezultatul din partida cealaltă, indiferent care va fi scorul pentru că nu vrem să le atragem atenţia.

V-am spus mai devreme că nu vor fi 100% conectaţi doar pentru partida asta oricât am încerca noi să o , să se gândească la partidă de mâine. Cu toate că din mai multe aspecte e foarte important.

Am început această campanie cu o victorie, trebuie să o terminăm cu o victorie. După, dacă Islanda înainte de partidă cu noi ştia că nu mai are nicio şansa şi a putut să trateze meciul şi să câştige un punct, o poate face şi mâine în aceleaşi condiţii.

Din punctul ăsta de vedere în partidă de mâine seară avem mai multe lucruri de pierdut decât de câştigat. În cel mai fericit caz, cu o minune în partea cealaltă putem termina pe locul 2, dar necâştigând aici (n.r. - în Liechtenstein) va fi o ruşine”, spunea Rădoi.

Afla mai multe despre: liechtenstein - românia 

viewscnt
Articole similare