Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alex Măţan, momente grele în SUA. Ce anunţ au făcut ziariştii americani

Alex Măţan, momente grele în SUA. Ce anunţ au făcut ziariştii americani

Stranieri

Comentarii

Alex Măţan a dezamăgit după transferul său în Statele Unite, iar presa din americană scrie că acesta este pe picior de plecare.

Alex Măţan a impresionat la Campionatul European U21 din 2021, sub conducerea lui Adi Mutu, unde a înscris o bijuterie de gol împotriva Ungariei. Deşi în aproape fiecare sezon marca doar o dată în campionat, Columbus Crew i-a ignorat statisticile şi l-a adus în America.

Campioana en-tire din MLS i-a dat şanse încă de la început românului, însă prestaţiile sale au lăsat de dorit, iar acesta a fost ”retrogradat” pe bancă.

Măţan prindea minute aproape meci de meci, însă doar câteva, spre sfârşitul partidei, astfel că a însumat 30 de meciuri pentru Columbus, fără să marcheze sau să paseze decisiv.

De fapt, în partidele strânse, atacantul român a strâns doar 829 de minute, echivalentul a puţin peste nouă meciuri întregi disputate, iar tehnicianul său nu a fost mulţumit.

Astfel, la doar opt luni de când a fost cumpărat de Columbus Crew, clubul vrea să scape de român şi este dispus să îl lase liber de contract.

Alex Măţan, OUT de la Columbus Crew!

Presa din State a făcut o analiză a fiecărui jucător în parter din lotul fostei campioane din MLS, iar Măţan este printre primele nume de pe lista neagră.

La un moment dat în acest sezon, Măţan era singurul jucător al lui Crew ce jucase în fiecare meci, majoritatea apariţiilor sale venind de pe bancă.

Numărul de minute prinse i-a scăzut drastic spre finalul sezonului totuşi, care inidcă posibil că timpul lui Măţan la Columbus se apropie de sfârşit”, notează jurnaliştii americani.

Columbus Crew a câştigat titlul MLS în ultima stagiune, dar în aceasta nu a fost nici măcar în apropierea primelor locuri.

În America, echipele sunt împărţite două Conferinţe, de Est şi de Vest, iar după 34 de meciuri din sezonul regulat, şapte echipe din fiecare conferinţă se califică în play-off-ul MLS.

Formaţiile de pe primul loc sunt calificate direct în sferturi, în timp ce restul se duelează, în funcţie de opziţia în clasament, pentru un loc în ultimele opt.

După ce a prins finala în ultima stagiune şi s-a impus, sezonul acesta Columbus Crew a încheiat pe locul al nouălea în Conferinţa de Est, la un punct de ultimul loc de play-off, astfel că nu va mai disputa meciuri până în 2022.

Dacă va pleca de la Columbus, ceea ce este foarte probabil, Măţan ar putea reveni la Farul Constanţa, unde Gică Hagi l-ar primi mai mult ca sigur cu braţele deschise.

Afla mai multe despre: alex măţan 

viewscnt
Articole similare